Το σερί της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ έχει φτάσει σε ανεπανάληπτα επίπεδα, με τα 50 ματς χωρίς ήττα να αποτελούν την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Premier League.

Ήταν 21 Ιανουαρίου του 2017 όταν για τελευταία φορά οι φίλοι της Λίβερπουλ άδειαζαν το Άνφιλντ με συνοφρυωμένα πρόσωπα και χαμηλά το κεφάλι. Έκτοτε, κοντεύουν να περάσουν τρία ολόκληρα χρόνια και ούτε μία φορά δεν υπήρξε, που κάποιος αντίπαλος έφυγε με τη χαρά της νίκης από το σπίτι των Reds.

Απέναντι στην Γουλβς, πέρα από το σφράγισμα του αήττητου πρώτου γύρου, η ασταμάτητη φέτος Λίβερπουλ απέδειξε ότι τρέχει με τη φόρα, που ανέπτυξε από εκείνο βράδυ της 21ης Γενάρη κόντρα στη Σουόνσι.

Η νίκη με 1-0 κόντρα στους Λύκους σήμανε το 50ο σερί παιχνίδι που η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μένει αήττητη εντός έδρας σε επίπεδο Premier League (40 νίκες, 10 ισοπαλίες) και είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος από το 1992/93, η οποία πράττει ανάλογα.

Το μέγιστο διάστημα κρατά και θα κρατά για αρκετό καιρό ακόμα η Τσέλσι της πρώτης θητείας του Ζοσέ Μουρίνιο και του διαδόχου του Άβρααμ Γκραντ, με 86 παιχνίδια από το 2004 ως το 2008.

Μάλιστα, σε συνολικό επίπεδο α’ κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, το μοναδικό σερί που υπερβαίνει αυτό της Λίβερπουλ έγινε από… τη Λίβερπουλ και είχε σταματήσει στα 63 παιχνίδια, την τριετία 1978-1980 υπό τις οδηγίες του θρυλικού Μπομπ Πέισλι. Ποιος αμφιβάλλει ότι θα το σπάσει κι αυτό η αρμάδα του «Κλόπο» στις αρχές της επόμενης σεζόν;

Πηγή: gazzetta.gr