O Πίτερ Οφορίκουε, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού αλλά και κάτοχος μέχρι χθες ενός «στοιχειωμένου» ρεκόρ στο Champions League, μίλησε για την κατάρριψή του από τον νέο άσο της Μπαρτσελόνα, του 17χρονου Ανσού Φατί.

Το ρεκόρ λοιπόν του άλλοτε επιθετικού από την Γκάνα κατέχει πλέον μετά από 22 χρόνια ο εξτρέμ που κατάγεται επίσης από την Αφρική και συγκεκριμένα από τη Γουινέα Μπισσάου.

Ο παίκτης των Καταλανών με το γκολ κόντρα στην Ίντερ, έγινε σε ηλικία 17 ετών και 40 ημερών ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Πίτερ Οφορίκουε, για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης δαπάνησε το καλοκαίρι του 1997 περισσότερα από 3,5 εκατ. δολάρια προκειμένου να τον αποκτήσει από την Καλαμάτα, θεωρούνταν ως ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα.

Στον Ολυμπιακό έμεινε για έξι σεζόν με την πορεία του να καταγράφει πολλά σκαμπανεβάσματα. Η ημέρα που σημάδεψε για πάντα την καριέρα του «Πίπη» ήταν η 1η Οκτωβρίου 1997. Το παγωμένο Τρόντχαϊμ αποδείχθηκε αφιλόξενο για τον Ολυμπιακό που συνετρίβη με 5-1, με τον Γκανέζο επιθετικό σε ηλικία 17 ετών και 195 ημερών να γίνεται ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Όλα αυτά μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, όπου ο Φατί τον ξεπέρασε.

Ο Πίτερ Οφορίκουε μίλησε στο gazzetta.gr για το ρεκόρ του και έπλεξε το εγκώμιο του Ανσού Φατί.

«Είναι πολύ καλός παίκτης. Στο μέλλον πιστεύω θα λάμψει και θα κάνει σπουδαία καριέρα. Το πήρα ψύχραιμα. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια για να σπάσει το ρεκόρ μου. Εδώ και πολύ καιρό μιλούσα στους φίλους μου για τον Φατί. Πίστευα πως εάν πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Βαλβέρδε θα καταρρίψει το ρεκόρ μου, όπως και έγινε. Είναι ένα σπουδαίο ταλέντο και το άξιζε», τόνισε αρχικά ο Οφορίκουε, ενώ στη συνέχεια ανακάλεσε στη μνήμη του το δικό του ιστορικό γκολ.

«Νιώθω ευλογημένος και ευχαριστώ τον Θεό για όσα πρόσφερε στη ζωή μου. Ήταν ένα κακό παιχνίδι για τον Ολυμπιακού αφού χάσαμε 5-1 από την Ρόζενμποργκ στη Νορβηγία. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά για την ομάδα. Αιφνιδιαστήκαμε από τους Νορβηγούς».

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας μάλιστα σημείωσε πως μόλις ο Ντούσαν Μπάγεβιτς του έδωσε εντολή να μπει στον αγωνιστικό χώρο του Τρόντχαϊμ, ήξερε πως θα σκοράρει.

«Μέσα σε όλα αυτά o Μπάγεβιτς με πέρασε αλλαγή. Ήταν το πρώτο μου ματς. Για έναν περίεργο λόγο το περίμενα πως θα σκοράρω, όπως και έγινε. Αυτό που δεν ήξερα είναι πως με αυτό το γκολ θα έγραφα ιστορία και γινόμουν ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Τα ρεκόρ όμως είναι για να σπάνε».

Δείτε το γκολ του Πίτερ Οφορίκουε: