Λίγο πριν από τα καθοριστικά ματς της Ελλάδας με Λετονία και Ισραήλ, ο βοηθός του Ρεχάγκελ στην Εθνική Γιάννης Τοπαλίδης μίλησεμε καλά λόγια για την ομάδα του Σάντος. Το δεξί χέρι του Ότο Ρεχάγκελ κατά την εννιάχρονη παρουσία του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της Εθνικής Ομάδας εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα προσπάθεια που γίνεται υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος καθώς και για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2012.

-Πώς σας φαίνεται η νέα Εθνική του Φερνάντο Σάντος;

«Είναι σίγουρα μια πολύ καλή ομάδα με μέλλον. Τα στοιχεία που έχει δείξει είναι ενθαρρυντικά για τη συνέχεια».

-Βλέπετε διαφορές μεταξύ της Εθνικής του Ρεχάγκελ και της αντίστοιχης του Σάντος;

«Δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία και να αναφερθώ σε διαφορές και ομοιότητες μεταξύ των δύο ομάδων. Ο κάθε προπονητής εξάλλου έχει το δικό του στυλ και μεταφέρει τη δική του φιλοσοφία στους παίκτες. Οπότε δεν είναι σωστό να αναφερθούμε περισσότερο σε αυτό το θέμα».

-Ακολουθούν δύο εντός έδρας ματς με τη Λεττονία και το Ισραήλ. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτές τις αναμετρήσεις;

«Πρόκειται για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Μετά την γκέλα στο ματς με τη Γεωργία είχαν πει όλοι ότι στον αγώνα με την Κροατία θα παίξουμε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν νομίζω ότι ήταν τελικά αυτό το καθοριστικό ματς. Αντίθετα, πιστεύω ότι τώρα σε αυτά τα δύο ματς με Λεττονία και Ισραήλ δεν έχουμε περιθώρια για άλλα στραβοπατήματα. Ωστόσο, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

-Πιστεύετε ότι μπορεί η Ελλάδα να πάρει την τρίτη σερί πρόκριση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα;

«Και βέβαια μπορεί. Πάντως, αν και ο όμιλος θεωρείται βατός κρύβει πολλές παγίδες. Με εξαίρεση τη Μάλτα, όλες οι άλλες χώρες μπορούν να ελπίζουν στην πρόκριση. Ποιος μπορεί να πει ότι η Γεωργία δεν έχει δικαίωμα να ελπίζει;».

-Τι έχετε να πείτε για τις τελευταίες αποχωρήσεις παικτών από την Εθνική και όσα ακούστηκαν για το κλίμα στα αποδυτήρια;

«Δεν θέλω να αναφερθώ καθόλου σε αυτό το θέμα. Νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα για το οποίο υπάρχουν οι κατάλληλοι αρμόδιοι».

Πηγή: gazzetta.gr