Διψασμένος σαν… έφηβος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Μάικ Μπατίστ. Σε συνέντευξή του στην «Πράσινη» ο 36χρονος άσος ομολογεί πως έκανε λάθος που έφυγε, δηλώνει βέβαιος πως θα κλείσει την καριέρα του στο «τριφύλλι», παραδέχεται πως του έλειψαν πολύ τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και παρότι τονίζει πως σέβεται τους πρωταθλητές Ευρώπης καθιστά σαφές πως θέλει όλους τους τίτλους για την ομάδα του.

Αναλυτικά, ο Μάικ Μπατίστ μίλησε για:

-την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό: «Δεν ξέρω τι νιώθω. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έχει γίνει. Είναι κάτι που ήθελα να συμβεί όλο το χρόνο που πέρασε και δεν το έκρυψα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά έγινα αυτό που ήθελα και ήθελε η ομάδα. Νιώθω πως επέστρεψα στην οικογένειά μου και ξέρω πλέον ότι εδώ θα κλείσω την καριέρα μου».

-το λάθος του: «Το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου που ήρθα να παίξω σαν αντίπαλος του Παναθηναϊκού με τη Φενέρ κατάλαβα το λάθος μου. Κατάλαβα ότι δεν ήμουν στη σωστή πλευρά του γηπέδου. Από εκείνο το βράδυ ήξερα ότι πρέπει να βρω έναν τρόπο για να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Σκεφτόμουν ότι αν δεν τα κατάφερνα θα σταματούσα το μπάσκετ. Δεν είχε νόημα να φορέσω άλλη φανέλα και δεν το ήθελα. Προσπάθησα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό πριν τα Χριστούγεννα, αλλά δεν τα κατάφερα. Έπρεπε να τιμήσω το συμβόλαιό μου».

-την πορεία της ομάδας τη σεζόν που έλειψε: «Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω όλων, υπεράνω παικτών και προπονητών. Είδαμε όλοι τι έγινε πέρσι. Οι περισσότεροι παίκτες έφυγαν από την ομάδα, όπως και οι προπονητές. Και τι έγινε; Ήρθαν άλλοι και ο Παναθηναϊκός πήρε δύο ακόμη τίτλους. Ο Παναθηναϊκός ήταν, είναι και θα είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη».

-τους στόχους του με την ομάδα:
«Θέλω να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό να συνεχίσει να παίρνει τίτλους με οποιονδήποτε τρόπο μού ζητηθεί. Είμαι έτοιμος να κάνω τα πάντα. Είτε παίζω, είτε είμαι στον πάγκο. Είμαι ακόμη διψασμένος για διακρίσεις. Θέλω να σηκώνω κούπες. Θέλω κι αυτή τη χρονιά να τα πάρουμε όλα στην Ελλάδα και να προσθέσουμε το έβδομο αστέρι στη φανέλα μας. Θα έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

-την επαφή με τον Διαμαντίδη: «Μιλούσαμε όλη τη διάρκεια της σεζόν και μίλησα μαζί του όταν άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις για να επιστρέψω. Του είπα ότι όλα τελείωσαν και θα παίζουμε πάλι μαζί και θα γουστάρουμε πολύ και οι δύο. Του είπα ότι θα πάρουμε μαζί σύνταξη στον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι θα βρω πολλά νέα πρόσωπα και σίγουρα ο Μήτσος θα με βοηθήσει να τους γνωρίσω. Μου μίλησε για την ομάδα, για τον κόουτς Πεδουλάκη και με έχει βάλει στο κλίμα».

-την κόντρα με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός μού έλειψε πολύ. Αυτά τα ντέρμπι είναι μοναδικά. Τέτοιοι αγώνες δεν γίνονται πουθενά. Είναι το κορυφαίο ντέρμπι του κόσμου. Αυτή η ατμόσφαιρα και η τρέλα σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Σέβομαι πολύ τον Ολυμπιακό, είναι πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά τα θέλουμε όλα δικά μας».

-τη φανέλα με το «8»: «Ξέρω ότι τη φανέλα με το ‘8’ φορά από πέρσι ο Γιόνας Ματσιούλις, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να παίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και άλλο αριθμό στην πλάτη. Θα πρέπει να βρούμε μια λύση».

Πηγή: sport-fm.gr