Ως κύρια υπαίτια για τη μη ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μπαφετιμπί Γκομίς στη Νιούκαστλ θεωρεί τη Μαρσέιγ η Λιόν.

Οι «λιονέ» είχαν συμφωνήσει με τον αγγλικό σύλλογο για τη μετακίνηση του Γάλλου φορ έναντι 10 εκ. ευρώ, ωστόσο άνθρωποι των Μασσαλών πλησίασαν τον «πάνθηρα» ζητώντας του μεταγραφή, χωρίς την άδεια του συλλόγου του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι διαπραγματεύσεις των επτάκις πρωταθλητών της Ligue 1 με τις «καρακάξες» και ανάγκασε τους Γάλλους να καταθέσουν εγγράφως τα παράπονά τους.

Ως απάντηση, η διοργανώτρια αρχή ανέφερε σε ανακοίνωσή της:

«Αν υπάρχουν αποδείξεις, τότε θα εξετάσει το θέμα η επιτροπή. Ο κύριος Ολάς ισχυρίζεται πως κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Μπαφετιμπί Γκομίς και τη Νιούκαστλ, η Ολιμπίκ Μαρσέιγ παρενέβη ερχόμενη σε επαφή με τον παίκτη και τον ατζέντη του χωρίς την άδεια της Λιόν, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς. Κατά συνέπεια, αν οι διαπραγματεύσεις με τη Νιούκαστλ πέσουν στο κενό, θα είναι λόγω της Μαρσέιγ».

Από την πλευρά του, ο Ζαν – Μισέλ Ολάς είχε τονίσει τις προηγούμενες ημέρες:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που η συμφωνία με τη Νιούκαστλ δεν επετεύχθη. Προσωπικά είμαι πολύ απαισιόδοξος ότι το θέμα θα έχει θετική εξέλιξη, γιατί κάποιος τραβάει τα σχοινιά στο παρασκήνιο. Στείλαμε μια καταγγελία και την απόφαση θα λάβει η αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής. Προς το παρόν, η κατάσταση της μεταγραφής του Μπαφέ, τον οποίο σεβόμαστε απεριόριστα, έχει μπλοκάρει. Αν δεν έχει λυθεί το θέμα έως και τις 30 Αυγούστου, θα επιστρέψει στην ομάδα. Η δική μας επιθυμία είναι να κλείσει το θέμα με θετική κατάληξη».

Πηγή: Sport-fm.gr