Το VAR έχει μπει για τα καλά στη σύγχρονη ποδοσφαιρική πραγματικότητα και έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τόσο οι συμμετέχοντες όσο και αυτοί που παρακολουθούν το λαοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη το προσεγγίζουν.

Στην Αγγλία, που παραδοσιακά είναι πιο σκεπτικοί στις όποιες αλλαγές αφορούν το σπορ που εκείνοι «γέννησαν» με τη σύγχρονη μορφή του, δέχθηκαν με… ζόρι τον ηλεκτρονικό βοηθό των διαιτητών. Ωστόσο, είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια καινοτομία, που είτε θα αποδειχθεί ευεργετική, είτε θα κάνει ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα.

Σε meeting των 20 ομάδων της Premier League που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς και η χρήση του VAR, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Telegraph, αναμένεται στο τραπέζι να πέσει πρόταση για… δικαίωμα ένστασης από τους προπονητές και θα επιβάλλεται η επανεξέταση του βίντεο.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας σημειώνεται, επίσης, πως η αρχική σκέψη είναι να δίνεται η δυνατότητα για ένσταση τρεις φορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως συμφωνούν πολλοί με τη συγκεκριμένη πρόταση, αφού δεν αποκλείεται να γίνεται χρήση με στόχο να σταματήσει άσκοπα το παιχνίδι.

Σημειώνεται πως χρήση VAR γίνεται από τη φετινή σεζόν και στο NBA, με τη μορφή της ένστασης από την πλευρά του προπονητή. Ο κόουτς της κάθε ομάδας μπορεί να κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας για να εξεταστεί η φάση, αφού προηγουμένως έχει πάρει τάιμ άουτ.