Απολύτως «καθαρός» και δίχως χρέη θα είναι σύντομα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, όπως κατέστησε σαφές η διοίκησή του σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου και παρουσιάστηκε το νέο πρόγραμμα εγγραφής μελών.

Όπως έγινε γνωστό, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Συγγελίδη από την προεδρία το Νοέμβριο του 2010, η νέα διοίκηση παρέλαβε χρέη ύψους 3 εκατ. ευρώ, τα οποία ανήλθαν στα 6 εκατ. ευρώ με την πρόσθεση των συμβολαίων που ήταν τότε σε ισχύ και δεν είχαν συνυπολογιστεί.

Η διοίκηση του Μιχάλη Κουντούρη, ωστόσο, με συντονισμένες ενέργειες κατάφερε να μειώσει αισθητά το συνολικό χρέος. Σύμφωνα με υπολογισμούς, στο τέλος του οικονομικού έτους, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αυτό θα είναι μόλις 300.000 ευρώ, την επόμενη χρονιά 150.000 ευρώ ή λιγότερο, ενώ σε 3 ή 4 χρόνια θα έχει εξαλειφθεί πλήρως.

Όσο για το πώς έκλεισε αυτή η «μαύρη τρύπα», αυτό συνέβη από χρήματα που έβαλαν μέλη του ΔΣ και άλλοι που ήθελαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, από συνδέσμους οργανωμένων που κατά καιρούς έχουν συγκεντρώσει σημαντικά ποσά για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη (μάλιστα έχουν υπάρξει πολλές ευχαριστήριες ανακοινώσεις της διοίκησης προς τους φιλάθλους), αλλά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Αισθάνονται όλοι στον Ερασιτέχνη ότι έχουν δίπλα τους την ΠΑΕ και το ποδοσφαιρικό τμήμα», δήλωσε ο Μιχάλης Κουντούρης.

Για να μην αντιμετωπίσει και στο μέλλον οικονομικά προβλήματα ο Ερασιτέχνης, αναγκαία είναι η συνδρομή των μελών. Το εγχείρημα που είχε αρχίσει πριν αρκετά χρόνια από τον Σωκράτη Κόκκαλη βρίσκεται σε ύφεση, αλλά «αναθερμαίνεται».

Στη νέα προσπάθεια που γίνεται για εγγραφή μελών, η συνδρομή είναι μόλις 50 ευρώ για κάθε βασικό μέλος, που θα έχει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Υπάρχει επίσης το «πακέτο» του VIP μέλους, που έχει επιπλέον προνόμια όπως μεταξύ άλλων εγγυημένο εισιτήριο για αγώνες της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και η απλή συνδρομή των 10 ευρώ, που αφορά την κάρτα φιλάθλου που οι κάτοχοί της δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων του Ερασιτέχνη, τα μέλη θα φτάσουν 20-25 χιλιάδες.

Πηγή: Sport-fm.gr