Μετά το χθεσινό (29/9) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι στάθηκε στην αντίδραση που έδειξε η ΑΕΚ, έπειτα καλό ξεκίνημα που είχαν οι Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα ο αμυντικός της Ένωσης ανέφερε στην κάμερα της Nova: «Με τον τρόπο που ξεκινήσαμε το πρώτο μέρος η ισοπαλία δεν ήταν κακό αποτέλεσμα, αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε πριν από το παιχνίδι. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ανάλυση, πρέπει να ηρεμήσουμε και να αναλύσουμε τι συνέβη στο ξεκίνημα, το σύστημα με τρεις πίσω ίσως ήταν λάθος και πρέπει να αναλύσουμε πολύ τις καλές και τις κακές στιγμές μας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, αλλά ένα γκολ έρχεται πάντα από μία αλυσίδα λαθών, δεν είναι λάθος ενός παίκτη. Ως ομάδα και ως μηχανισμός δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να προστατέψουμε την εστία μας εκείνη τη στιγμή, αλλά όπως είπα και πριν, πρέπει να το αναλύσουμε περισσότερο.

Η αλλαγή συστήματος άλλαξε το παιχνίδι, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Σκοράραμε δύο φορές, ήμασταν καλύτεροι στο πρέσινγκ και δεν τους αφήσαμε να κάνουν παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε όμως και να δούμε γιατί δεν παίξαμε έτσι από την αρχή. Μία νίκη σε ντέρμπι θα μπορούσε να μας βοηθήσει, αλλά κάναμε μία καλή προσπάθεια και το αποτέλεσμα δεν θα μας επηρεάσει.

Η προσπάθεια κάνει την ομάδα δυνατότερη και η αντίδραση είναι κάτι που μπορούμε να κρατήσουμε. Πήραμε έναν πόντο αντί για τρεις, αλλά από την άλλη δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να κερδίσει και δεν πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ. Έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια, σε όλα η νίκη δίνει τρεις βαθμούς, αν δεν κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια, αυτό θα είναι το χειρότερο».