«Για μένα ξεκάθαρα δεν υπάρχει πέναλτι γιατί ο Καγεχόν πηδάει πριν υπάρξει επαφή», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά το ματς της ομάδας του κόντρα στη Νάπολι, που βρήκε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ να φεύγει με άδεια χέρια από την Καμπανία, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0.

Το αποτέλεσμα κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό από την εσχάτη των ποινών που κέρδισε ο Ισπανός επιθετικός από τον Ρόμπερτσον, στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης. Μια παράβαση που αμφισβητήθηκε έντονα από τους «κόκκινους», παρά το τσεκάρισμα που έγινε στο VAR.

«Δεν μπορούμε όμως να το αλλάξουμε, συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική. Είχαμε καλές στιγμές, παίξαμε αρκετά καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις ευκαιρίες», συμπλήρωσε ο Γερμανός τεχνικός για τη φάση την οποία έκριναν ως πέναλτι οι συμπατριώτες του ρέφερι και άνθρωποι του VAR.

Πολλοί είναι και οι φίλαθλοι που θεωρούν ότι ο Ρόμπερτσον δεν έκανε τίποτα στον Καγεχόν σε αυτήν τη φάση και πως ο Ισπανός επιθετικός πιο πολύ κέρδισε την εκτέλεση από τα 11 μέτρα, την οποία μετέτρεψε σε γκολ ο Μέρτενς. Μάλιστα, κάποιοι θυμήθηκαν μια αντίστοιχη φάση για τη Serie A, σε ματς με την Μπολόνια.