Η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, προσλαμβάνοντας τον Άλμπερτ Θελάδες, δεν έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους οπαδούς της Βαλένθια. Το αποτέλεσμα στο Stamford Bridge στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League πάντως ήταν ικανοποιητικό, αφού το γκολ του Ροδρίγο στο 74′ έκανε τη διαφορά. Αυτό, σε συνδυασμό φυσικά με την… ξεροκεφαλιά του Μπάρκλεϊ, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 80′ και στο 88′ «έδιωξε» τους Ζορζίνιο και Γουίλιαν, θέλοντας να εκτελέσει αυτός το πέναλτι. Το εκτέλεσε, το έχασε και ο Φρανκ Λάμπαρντ σκέφτεται τι άλλο θα του τύχει σε αυτό το ξεκίνημα του στον πάγκο της Τσέλσι.

Το ματς άρχισε με τους Λονδρέζους να παίρνουν τον έλεγχο, να απειλούν στο 6′ με τον Άμπραχαμ και να χάνουν στο 16′ με τραυματισμό τον Μάουντ. Η Βαλένθια, η οποία είχε την πρώτη της φάση στο 20′ με τον Γκαγιά, ισορρόπησε στη συνέχεια την κατάσταση και το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με καλό ρυθμό αλλά χωρίς γκολ. Αυτό θα ερχόταν στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 74′, όταν ο Παρέχο εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ για τον Ροδρίγο, ο οποίος με ωραίο τρόπο έγραψε το 0-1 και έφυγε τρέχοντας για τους οπαδούς της ισπανικής ομάδας. Αυτούς που πανηγύρισαν νίκη τελικά, αφού στο 86′ η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι για χέρι του Βας και δύο λεπτά μετά, ο Μπάρκλεϊ τα έκανε όλα λάθος, αναγκάζοντας τους Μπλε να αρχίσουν με ήττα στους ομίλους μόλις για 2η φορά σε 16 συμμετοχές.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ζουμά (73′ Ζιρού), Κρίστενσεν, Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς (80′ Μπάρκλεϊ), Ζορζίνιο, Μάρκος Αλόνσο, Γουίλιαν, Μάουντ (16′ Πέδρο), Άμπραχαμ.

Βαλένθια (Άλμπερτ Θελάδες): Σίλεσεν, Βας, Γκαράι, Παουλίστα, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Τσέρισεφ (91′ Ντιακαμπί), Γκαμειρό (70′ Μάξι Γκόμες), Ροδρίγο (90′ Λι).

Πηγή: gazzetta.gr