Είναι, ίσως, ο πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ απολύσεων προπονητών. Ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι έχει αλλάξει περισσότερους από 40 τεχνικούς, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί το καλοκαίρι, αφού όλα δείχνουν πως ο Τζουζέπε Σανίνο θα αντικατασταθεί και δεν θα καθοδηγήσει την Παλέρμο στην Serie B.

Τα ονόματα που ακούγονται ως διάδοχοι του Σανίνο είναι πολλά, με τελευταίο αυτό του Τζενάρο Γκατούζο. Ο πρώην μέσος της Μίλαν κάλυψε το ρόλο του παίκτη – προπονητή στη Σιόν για 10 παιχνίδια, αλλά τα αποτελέσματα δεν τον δικαίωσαν, υποχρεώνοντάς τον να επιστρέψει στα γνωστά του καθήκοντα. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο αυτό δεν αποθαρρύνει τον Τζαμπαρίνι, ο οποίος έχει αποφασίσει να αναθέσει στον Γκατούζο την τεχνική ηγεσία της Παλέρμο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Παλέρμο, πάντως, διαψεύδει τις φήμες αυτές. «Είναι ψέμα πως αποφάσισα να προσλάβω τον Γκατούζο. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο Τζενάρο παίζει ακόμα ποδόσφαιρο και έχει συμβόλαιο με την ομάδα του. Η Παλέρμο έχει προπονητή και αυτός είναι ο Σανίνο, του οποίου το συμβόλαιο δεν έχω καμία διάθεση να το λύσω, πληρώνοντας ακόμα μία αποζημίωση», είπε ένας εξοργισμένος Τζαμπαρίνι.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, των εφημερίδων κάνουν λόγο για συμφωνία ανάμεσα στον Τζαμπαρίνι και τον Γκατούζο. «Και τι μπορώ να κάνω εγώ; Τη μία μέρα έχω συμφωνήσει με έναν προπονητή, την άλλη με έναν άλλον. Κάθε μέρα ξεφυτρώνει και ένα όνομα. Δεν με νοιάζει αυτά που γράφονται, η ομάδα συνεχίζει με τον προπονητή που έχει και εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να γράφετε αυτά που σας κατεβαίνουν στο κεφάλι», ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.

Πηγή: sport-fm.gr