Oι σημερινές αναμετρήσεις θα κρατήσουν ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με κομμένη την ανάσα. Στις 17:00 η Γερμανία κοντράρεται με την Αγγλία και στις 21:30 η Αργεντινή αντιμετωπίζει το Μεξικό.

Πρόωρα θα τελειώσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο για ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτησή του. Τα προημιτελικά έχουν χώρο μόνο για έναν από το ζευγάρι της Γερμανίας με την Αγγλία, που αναμετρώνται το απόγευμα της Κυριακής (17:00) στο «Free State Stadium» του Μπλουμφοντέιν. Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν με αρκετό κόπο και ιδρώτα στους «16» και θέλουν να επιβιώσουν από τη μεταξύ τους τιτανομαχία.

Τα «πάντσερ» θα έχουν και πάλι στις τάξεις τους τον Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία από την αποβολή του στον αγώνα με τη Σερβία. Αντίθετα εκτός θα είναι λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς ο Κακάου. Ο Γιόακιμ Λεβ πιθανότατα θα έχει στη διάθεσή του και τους Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και Ζερόμ Μπόατενγκ, που ξεπερνούν τους τραυματισμούς τους και θα προτιμηθούν έναντι των Τόνι Κρόος και Χόλγκερ Μπαντστούμπερ.

Στην ενδεκάδα των «λιονταριών» επιστρέφει ο Τζέιμι Κάραγκερ, που εξέτισε την ποινή από τις δύο κίτρινες κάρτες που είχε συμπληρώσει και λογικά θα πάρει τη θέση του Μάθιου Άπσον στην ενδεκάδα. Ο Φάμπιο Καπέλο αναμένεται να προτιμήσει και πάλι τους Τζέιμς Μίλνερ και Ζερμέιν Ντεφόε από τους Άαρον Λένον και Εμίλ Χέσκεϊ.

Αντιμέτωπες και πάλι στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι Αργεντινή και Μεξικό. Τέσσερα χρόνια πριν, στα γήπεδα της Γερμανίας, η πρώτη είχε χρειαστεί ένα καταπληκτικό γκολ του Μάξι Ροντρίγκες στην παράταση για να προκριθεί στα προημιτελικά. Φέτος η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα θεωρείται από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και οι «Αζτέκοι» δείχνουν ικανοί να βάλουν τέλος στην… κατάρα που τους θέλει στα τέσσερα τελευταία Μουντιάλ να αποκλείονται στη φάση των «16».

Πηγή: Sport-fm.gr