Ασταμάτητος. Αδιανόητος. Θαύμα της φύσης. Πιο αθλητής και από τους αθλητές. Σκόρερ… μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πρόσθεσε ακόμα ένα «θύμα» στη λίστα με τις εθνικές ομάδες απέναντι στις οποίες έχει πετύχει γκολ και οι εκπληκτικές επιδόσεις… τρελαίνουν μυαλά.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, λίγες μέρες μετά το πανέξυπνο και πανέμορφο γκολ που είχε πετύχει απέναντι στους Σέρβους «τσιμπώντας» τη μπάλα στην κίνηση για να περάσει πάνω από το κορμί του αντίπαλου πορτιέρο στη νίκη με σκορ 4-2, σκόραρε τέσσερις φορές κόντρα στη Λιθουανία (5-1) το βράδυ της Τρίτης!

Όσο κι αν μεγαλώνει, όσο κι αν έχει κατακτήσει τα πάντα στη ζωή του, όσο κι αν κάποιοι μετρούν απλά αντίστροφα τον χρόνο για να τον δουν σιγά – σιγά να «πέφτει» και να φτάσει στο σημείο ν’ αποσυρθεί, εκείνος το είχε ξεκαθαρίσει πριν από λίγο καιρό στους haters, μιλώντας στην εκδήλωση της κλήρωσης των ομίλων του Champions League.

«Προς όσους δεν θέλουν να με βλέπουν, θα είμαι εδώ για πολύ καιρό» είπε και αποδεικνύεται ποδοσφαιριστής από αυτούς που τους συγκρίνουν πάντοτε με το παλιό, καλό κρασί. Αγέραστος, ακούραστος, μόνιμα «διψασμένος» για επιτυχίες, διακρίσεις και γκολ, ο CR7 έκανε ξανά τον κόσμο ν’ ασχολείται μαζί του μετά το ματς με τους Λιθουανούς.

Αρχικά, έκανε 40 τα ποδοσφαιρικά του «θύματα» σε επίπεδο εθνικών ομάδων, προσθέτοντας και τη Λιθουανία ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες, οι οποίες είναι οι:

Σερβία, Βοσνία, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Ρωσία, Καζακστάν, Ουαλία, Λετονία, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Ελλάδα, Σουηδία, Αργεντινή, Πολωνία, Τσεχία, Παναμάς, Ιράν, Φινλανδία, Κροατία, Γκάνα, Μαρόκο, Εκουαδόρ, Ισλανδία, Σαουδική Αραβία, Ανδόρα, Λουξεμβούργο, Αίγυπτος, Ουγγαρία, Βόρειος Ιρλανδία, Ολλανδία, Εσθονία, Ελβετία, Καμερούν, Νησιά Φερόε, Αρμενία, Σλοβακία, Βόρειος Κορέα.

Επιπλέον, με το καρέ τερμάτων που πέτυχε στο παιχνίδι της Τρίτης, έφτασε στα 93 γκολ με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, φτάνοντας σε χατ-τρικ (αν και το ξεπέρασε) για 8η φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο. Συνολικά, πάντως, έχει πετύχει τουλάχιστον τρία γκολ σε παιχνίδι, 54 φορές στη μέχρι στιγμής καριέρα του!

Τα 8 χατ-τρικ που έχει καταγράψει, είναι… ακριβώς το 1/3 όσων έχουν πετύχει στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, αφού, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει φτάσει μονάχα μέχρι τις 24 περιπτώσεις που είδε κάποιον να πετυχαίνει τρία γκολ σε μια αναμέτρηση!

Όσον αφορά το… καρέ των γκολ, είναι μόλις τρεις αυτοί που έχουν μείνει στην ιστορία της ομάδας από την ιβηρική χερσόνησο. Εκτός από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που είχε κάνει το ίδιο και σε αναμέτρηση της εθνικής ομάδας το 2016, το έχουν καταφέρει μονάχα οι Εουσέμπιο (1966) και Νούνο Γκόμες (2002)!

Για την απόλυτη κορυφή, πάντως, σε επίπεδο επίτευξης γκολ με τα εθνικά χρώματα, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους, χρειάζεται ακόμα μονάχα 16 τέρματα για να φτάσει το ρετιρέ και 17 για να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος της λίστας! Πρώτος είναι ο Ali Daei που είχε σταματήσει στα 109 με τη φανέλα του Ιράν και δεύτερος έρχεται ο CR7. Τρίτος στη λίστα παραμένει ο μεγάλος και αείμνηστος Φέρεντς Πούσκας, που είχε σκοράρει 84 φορές με την εθνική ομάδα της Ουγγαρίας.

Πηγή: gazzetta.gr