Το «τριφύλλι» ταξίδεψε στην Κύπρο για φιλική αναμέτρηση που είχε χαρακτήρα, τόσο «ξεμουδιάσματος», όσο και «πρόβας» εν όψει του μπαράζ με τη SKODA Ξάνθη για την 6η θέση της Σούπερ Λίγκας, την επόμενη Πέμπτη (9/5).

Οι «πράσινοι», παρουσίασαν δυσλειτουργία στην άμυνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν ηττηθεί, αν δεν ήταν σε καλή μέρα και δεν εκμεταλλευόταν την εμπειρία του ο Στέφανος Κοτσόλης για να κρατήσει το 2-2.

Ξεχώρισαν Ντίνας – Μπαρμπαρούσης όσο αγωνίστηκαν, σταθεροί στη μεσαία γραμμή οι Ζέκα, Σο και Λαγός, με τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ. Κάκιστη εμφάνιση και ευθύνη και στα δύο γκολ από τον Σέμα Βελάσκες που αντικατέστησε στο δεύτερο ημίχρονο τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Γιάννης Βονόρτας καλείται να διορθώσει όλα τα λάθη που έκανε η ομάδα του, μέχρι την Πέμπτη του Πάσχα (9/5), όταν ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη SKODA Ξάνθη σε αγώνα μπαράζ για την 6η θέση της Σούπερ Λίγκας και ενδεχομένως, για ένα «εισιτήριο» του Γιουρόπα Λιγκ, σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ματς:

Κάτι η μεσημεριανή ώρα, κάτι ο ήλιος και η ζέση και κάτι ο φιλικός χαρακτήρας του παιχνιδιού, έκανε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να κινηθούν σε… αργό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, ακόμα κι όταν η Ομόνοια ήταν αυτή που είχε την κατοχή της μπάλας, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «πράσινοι», ασκώντας… χαλαρή πίεση στους Κύπριους, άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό. Από μπαλιά του Καρνέζη και κεφαλιά πάσα του Τοτσέ, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης πλάσαρε σωστά τον Λέβιτα για το 1-0.

Το γκολ ήταν ό,τι χρειαζόταν το «τριφύλλι» για να παίξει πιο ελεύθερα, όμως αυτό είχε και συνέπειες. Η Ομόνοια, προς το τέλος του ημίχρονου βρήκε διαδρόμους στην άμυνα του Παναθηναϊκού και στην πρώτη καλή της ευκαιρία, ο Χριστοφή είδε τον Καρνέζη να αποκρούει στο 37ο λεπτό. Ο Τόνι Σαβέφσκι ήθελε να δει την Ομόνοια να επιτίθεται περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο. Η κυπριακή ομάδα ξεκίνησε φουριόζα, δεν τρόμαξε στο σουτ του Φιγκερόα που απέκρουσε ο Λέβιτα στο 53’ και ένα λεπτό αργότερα, ο Φρέντι, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Βελάσκες, νίκησε τον Καρνέζη για το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες και από εκεί ξεκίνησε η τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Φιγκερόα και Μπαρμπαρούση που αστόχησαν στο 63’. Η ομάδα του Βονόρτα προηγήθηκε ξανά με καταπληκτική κεφαλιά του Τάσου Λαγού στο 67ο λεπτό, αλλά με νέο λάθος του Βελάσκες, η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι στο 70’ και ο Αντρέ Άλβες εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-2. Η εμπειρία του Στέφανου Κοτσόλη που στο δεύτερο μέρος αντικατέστησε τον Ορέστη Καρνέζη, ήταν αυτή που… γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από την ήττα σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι το φινάλε.

Πηγή: Sport-fm.gr