Η ΑΕΚ έμαθε χθες την αντίπαλο της στον γ΄προκριματικό γύρο του Europa League, η οποία θα είναι η Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα από τη Ρουμανία, η οποία απέκλεισε την ουγγρική Χόνβεντ σε μια σειρά θρίλερ, με το παιχνίδι στη Ρουμανία να μετατρέπεται σε… ροντέο.

Οι Ρουμάνοι δύσκολα θα τη γλιτώσουν από την UEFA για τα χθεσινά επεισόδια στη ρεβάνς, όπου επικράτησαν 3-1 στα πέναλτι (0-0 και τα δύο παιχνίδια). Τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν ότι είναι σίγουρη η τιμωρία του συλλόγου, με το πιο πιθανό σενάριο να αναφέρει «καμπάνα» κεκλεισμένων των θυρών.

Το παιχνίδι διακόπηκε για περισσότερη από μισή ώρα όταν στο τελευταίο διάστημα της παράτασης, όταν μια κροτίδα από την κερκίδα τραυμάτισε τον διαιτητή του αγώνα, Άρνολντ Χάντερ. Παρότι το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε στα πέναλτι, με τον τέταρτο να παίρνει τη θέση του, τα όσα συνέβησαν καταγράφηκαν και είναι άκρως επιβαρυντικά για την Κραϊόβα.

Η τιμωρία έδρας για το πρώτο ματς με την Ένωση θεωρείται δεδομένη, καθώς υπάρχει και δεδικασμένο από πέρσι. Στις 9 Αυγούστου του 2018 και στον αγώνα της Στουρμ Γκρατς με την ΑΕΚ Λάρνακας, για τα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης, ο ένας εκ των δύο βοηθών τραυματίστηκε από μπουκάλι μπίρας που πέταξαν από την κερκίδα. Η αναμέτρηση διακόπηκε στο 78’ και για 25 λεπτά, ο βοηθός αντικαταστάθηκε από τον τέταρτο και το ματς ολοκληρώθηκε με νίκη της κυπριακής ομάδας (0-2), αλλά οι Αυστριακοί δεν γλίτωσαν την ποινή. Τους επιβλήθηκε μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και μία επιπλέον με διετή αναστολή, όπως και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι κατά μεγάλο ποσοστό, και τα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League θα γίνουν χωρίς κόσμο, κάτι που είναι τουλάχιστον σπάνιο.

Δείτε το βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια στη Ρουμανία: