Σε αναζήτηση παίκτη στη θέση «4» φαίνεται πως είναι ο Ολυμπιακός, παρά την έλευση του Ογκουστίν Ρούμπιτ, ο οποίος μάλλον υπολογίζεται ως σέντερ από τον Ντέβιντ Μπλατ. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι στην «ερυθρόλευκη» λίστα βρίσκεται ο  Μινταουγκας Κουζμίνσκας, ο οποίος σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που αφορούν το μπασκετικό τμήμα των Πειραιωτών, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ελληνική ομάδα.

Πρόκειται για έναν παίκτη που αρέσει στον Αμερικανοισραηλινό προπονητή για τη θέση του πάουερ φόργουορντ, καθώς εκτιμά στον Λιθουανό το σουτ και τα αθλητικά του χαρακτηριστικά.

Η είδηση για τον Κουζμίνσκας είχε γίνει αρχικά γνωστή από τον συμπατριώτη του δημοσιογράφο, Ντονάτας Ούρμπονας, ο οποίος επικαλέστηκε επίσημη ανακοίνωση από το καμπ του παίκτη και αποκάλυψε ότι μιλά με ομάδες της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Επιθυμία του είναι να υπογράψει σε μια ομάδα, πριν αρχίσει η προετοιμασία της εθνικής Λιθουανίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δηλαδή μέχρι τις 22 Ιουλίου, ενώ αρχικά δεν είχε γίνει γνωστή η ελληνική ομάδα με την οποία μίλησε ο παίκτης.