Είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι του τένις στις Γυναίκες, με ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, όπως αποδεικνύει ήδη από τα 15 της χρόνια. Ο λόγος για την Κόρι «Κόκο» Γκοφ, η οποία έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό στο Γουίλμπλεντον, ενώ πανηγύρισε και μια τεράστια νίκη.

Η νεαρή Αμερικανίδα έκανε το «μπαμ» πολύ εμφατικά, αφού όχι μόνο πέρασε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά, αλλά το έκανε κόντρα σε μια αθλήτρια που έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο στο μονό και άλλες έξι στο διπλό. Ο λόγος για τη συμπατριώτισσά της, Βένους Γουίλιαμς, την οποία «πέταξε» εκτός συνέχειας με 2-0 σετ (6-4, 6-5).

Η 15χρονη ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή της αντίπαλο και μετά τη νίκη της δήλωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που φώναξα μετά από έναν αγώνα. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Ζω το όνειρό μου. Είπα ευχαριστώ στην Βίνους. Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εκείνη. Πάντα ήθελα να της το πω».

Πάντως, η 1η Ιουλίου 2019 θα περάσει στην ιστορία του Γουίμπλεντον όχι μόνο για τη μεγάλη νίκη της «Κόκο», που θα παίξει κόντρα στην Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα στον δεύτερο γύρο, αλλά και γιατί εκτός συνέχειας έμεινε και το Νο2 της κατάταξης, Ναόμι Οσάκο, από την Καζακστανή Γιούλια Πουτίντσεβα.

Επίσης, στους Άνδρες έμειναν εκτός δύο τενίστες του Τop-6, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ, από τους Τόμας Φαμπιάνο και Γίρι Βέσελι.