Αποτελεί ένα από τα μεγάλα κεφάλαια του ελληνικού μπάσκετ και είναι ο πρώτος Έλληνας που κάνει αξιόλογη καριέρα στο ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Κώστα Κουφό, ο οποίος δήλωσε στο «Εθνοσπόρ» περήφανος που εκπροσωπεί την πατρίδα του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και παράλληλα έτοιμος να ενισχύσει την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, εφόσον είναι υγιής.

Παράλληλα κατέστησε σαφές πως δεν είχε καμία κρούση από ελληνική ομάδα και πως δεν σκέφτεται επί της παρούσης τίποτε άλλο πέραν του ΝΒΑ και των Νάγκετς, με τους οποίους φέτος είναι βασικός έχοντας 8,1 πόντους, 6,6 ριμπάουντ και 1,4 τάπες κατά μέσο όρο, ενώ στοχεύει ακόμη και στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

– Παίζεις εξαιρετικά τη φετινή σεζόν. Τι μεσολάβησε και βλέπουμε έναν Κουφό που είναι πρωταγωνιστής στην ομάδα του και όχι απλώς έvας ρολίστας, όπως τα προηγούμενα χρόνια;

«Το σίγουρο είναι ότι δεν κάνω κάτι το διαφορετικό. Απλώς συνεχίζω να δουλεύω το ίδιο σκληρά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που δεν πρόκειται να σταματήσω ποτέ. Φέτος παίρνω ευκαιρίες και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός γι’ αυτό. Εξάλλου, νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση και ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου. Και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι κερδίζουμε παιχνίδια και τα πηγαίνουμε εξαιρετικά…».

– Έπαιξε ρόλο και ο προπονητής σου, Τζορτζ Καρλ γι’ αυτό;

«Φυσικά! Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο προπονητή στην ομάδα. Εγώ νιώθω εξαιρετικά για τον ρόλο που έχω και τις δουλειές που κάνω σε κάθε παιχνίδι. Ο κόουτς μού λέει σε κάθε προπόνηση να είμαι συνεπής και να βελτιώνω συνεχώς το παιχνίδι μου. Να μην ενθουσιάζομαι, αλλά ούτε και να απογοητεύομαι και αυτό είναι κάτι που έχω πάντα στο μυαλό μου».

-Θα μπορούσες να πεις ότι έχεις συγκεκριμένους στόχους τη φετινή σεζόν; Τόσο για εσένα όσο και για τους Νάγκετς;

«Πρωταρχικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ στην ομάδα. Να δουλεύω συνέχεια, να προσπαθώ για το καλύτερο και να κάνω αυτά ακριβώς που μου ζητάει ο προπονητής μου. Να βγάζω εις πέρας τον ρόλο μου, τόσο στα αμυντικά μου καθήκοντα όσο και στην επίθεση. Όσο για τους ομαδικούς μου στόχους, να τερματίσουμε με το καλύτερο δυνατό ρεκόρ στην κανονική περίοδο και από εκεί και πέρα να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στα play offs».

– Όταν λες όσο πιο μακριά γίνεται; Ακόμα και κατάκτηση του πρωταθλήματος ή θεωρείς άλλες ομάδες ότι είναι τα φαβορί;

«Όπως το είπες! Ακόμα και το πρωτάθλημα. Παίζω στην ομάδα και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές μας. Εξάλλου, είμαι και προκατειλημμένος!».

– Θα μπορούσες να πεις ότι έχεις κάποιους κολλητούς στην ομάδα;

«Όλα τα παιδιά έχουν τη μοναδικότητά τους και μπορώ να πω ότι κάνουμε όλοι μαζί παρέα. Δεν έχουμε προβλήματα μεταξύ μας και όλοι είμαστε cool! Βγαίνουμε έξω όλοι μαζί, διασκεδάζουμε, κάνουμε προπόνηση, οπότε θα έλεγα ότι είμαστε όλοι το ίδιο».

– Πώς είναι η ζωή στο Ντένβερ; Πώς περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;

«Είναι πολύ ωραία εδώ. Ύστερα από κάθε προπόνηση πάμε για φαγητό! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από εκεί και πέρα κάνω τα μαθήματά μου on line για να τελειώσω παράλληλα και τις σπουδές μου. Και κάπως έτσι περνάει ο χρόνος μου όταν δεν είμαι μαζί με την ομάδα…».

– Στο NBA έχεις αντιμετωπίσει τους καλύτερους. Ποιον ξεχώρισες περισσότερο;

«Πιθανόν τον Λεμπρόν Τζέιμς. Απίστευτος…».

– Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν που υπήρχε το lockout στο NBA, υπήρξαν φήμες στην Ελλάδα ότι είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός για σένα. Ισχύει;
«Όχι. Κανείς δεν με πλησίασε και κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου. Ούτε από τον Ολυμπιακό, ούτε από κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα».

– Παρ’ όλα αυτά το συμβόλαιο σου λήγει σε δύο χρόνια. Αν και νωρίς ακόμα, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να παίξεις μπάσκετ στην Ευρώπη ή ακόμα και στην Ελλάδα;

«Αυτήν τη στιγμή είμαι 100% αφοσιωμένος στο NBA! Έχω συγκεντρωθεί απόλυτα σε αυτό που κάνω! Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ και το μόνο που κοιτάζω είναι η επόμενη μέρα και μόνο».

– Τον επόμενο Σεπτέμβριο η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται σε ακόμα ένα Ευρωμπάσκετ. Θα είσαι παρών και εσύ;

«Είναι το όνειρο μου να παίζω στην Εθνική ομάδα! Είμαι πολύ περήφανος που είμαι Ελληνοαμερικανός και που εκπροσωπώ τη χώρα μου στο NBA, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά. Η σεζόν είναι μεγάλη, χρειάζονται πολλά παιχνίδια ακόμα για να ολοκληρωθεί και πραγματικά δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα βρίσκεται το σώμα μου εκείνη την περίοδο. Στόχος μου είναι να δώσω το “παρών”, αρκεί να είμαι σε καλή κατάσταση και να μπορώ να παίξω».

– Για τον νέο προπονητή της ομάδας έχεις ενημερωθεί; Γνωρίζεις κάτι για τον Αντρέα Τρινκιέρι;

«Ναι, έχω ενημερωθεί και ξέρω κάποια πράγματα για τον καινούργιο κόουτς της Εθνικής. Ξέρω ότι είναι πετυχημένος, έχει δείξει έργο στην ομάδα που βρίσκεται και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ακόμα πιο πετυχημένος με την Εθνική Ελλάδας!».

– Οπότε, λοιπόν, να σε περιμένουμε;

«Όπως σου είπα, θέλω να έρθω, αλλά θα δούμε πώς θα είμαι εκείνη την περίοδο. Σίγουρα μου έχουν λείψει οι φίλοι μου στην Ελλάδα και οι συμπαίχτες στην Εθνική ομάδα. Όλοι μου έχουν φερθεί εξαιρετικά και ανυπομονώ να τους συναντήσω ξανά».

Πηγή:sport-fm.gr