Μια μεγάλη αλλαγή θα συντελεστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τη νέα σεζόν, καθώς και ο πρωταθλητής θα προκύπτει μέσω της διεξαγωγής πλέι οφ, στα οποία θα συμμετέχουν ο πρώτος μέχρι τον έκτο της κανονικής διάρκειας, ενώ από πλέι άουτ θα προκύπτει και ο υποβιβασμός στη Super League 2.

Επίσης, τα μέλη της διοργανώτριας Αρχής αποφάσισαν ότι η σέντρα του πρωταθλήματος της Super League 1 -όπως θα λέγεται μετά την αναδιάρθρωση- θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο. Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο πρωτάθλημα θα περιλαμβάνει 26 αγωνιστικές στην κανονική του διάρκεια, δέκα για τα πλέι οφ και 14 για τα πλέι άουτ, δηλαδή 40 (36+4) στο σύνολο.

Επίσης, στην εισήγηση προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που συνεδριάζει σήμερα στις 16:30, στα γραφεία της ΕΠΟ, θα προβλέπει μονό παιχνίδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναφορικά με την έδρα, οι ομάδες συμφώνησαν να πρόκειται για γήπεδο που δεν θα χρησιμοποιείται από τις δυο ομάδες που θα φτάνουν ως το τέλος της διοργάνωσης, εκτός εάν πρόκειται για τελικό ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, που παίζουν και οι δύο στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΠΟ ήταν αυτή που πρότεινε να διεξάγεται διπλός τελικός, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας.