Την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω πλέι οφ αποφάσισαν ομόφωνα οι ομάδες που συνθέτουν τον συνεταιρισμό της Super League 1, της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν -μετά την αναδιάρθρωση.

Κατά τη συνεδρίαση που διεξάγεται στα γραφεία της διοργανώτριας Αρχής, υπήρξε ομοψυχία στο να προχωρήσει αυτό το πλάνο, αντί της πρότασης για ενδιάμεσο γύρο. Η διαδικασία θα αφορά τις θέσεις 1-6, δηλαδή την ανάδειξη της ομάδας που θα πάρει τον τίτλο, αλλά και αυτών που θα εξασφαλίσουν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια -πλην Κυπέλλου.

Αντίστοιχα οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 7-14 θα αγωνιστούν σε διαδικασία πλέι άουτ για τις θέσεις του υποβιβασμού.

Αρχικά δεν είχαν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες για τη βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι ομάδες τη διαδικασία διεκδίκησης του πρωταθλήματος ή της παραμονής στην κατηγορία, εάν θα μπαίνουν με αυτήν της κανονικής διάρκειας ή θα σχηματιστεί ειδική βαθμολογία. Ωστόσο, στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι οι ομάδες θα μπαίνουν στις διαδικασίες με αυτούσια βαθμολογία, δηλαδή θα «κουβαλούν» στην επόμενη βάση τους βαθμούς της κανονικής διάρκειας.

Ήδη σε αρκετά πρωταθλήματα υπάρχει η ανάδειξη της ομάδας που θα κατακτήσει τον τίτλο μέσω των πλέι οφ, με τα πρωταθλήματα του Βελγίου, της Αυστρίας, της Πολωνίας, αλλά και της Κύπρου να είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Στο τραπέζι έπεσε προς ψήφιση και η πρόταση του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου, για διεξαγωγή ενδιάμεσου γύρου, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ωστόσο δεν προχώρησε. Έτσι, τα πλέι οφ θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά πλέον θα αφορούν και τον πρωτοπόρο. Στις περιπτώσεις που ακολουθήθηκε αυτή η διαδικασία μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, από καταβολής Super League έπαιζαν μόνο οι ομάδες από τη δεύτερη έως την πέμπτη θέση.

Μένει επίσης να γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται τα πλέι άουτ και αν θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίοι ή αν ο προτελευταίος θα δίνει επιπλέον αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας της Super League 2.