Αγωνίστηκε στη Νάπολι από το 2007 μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όταν και μεταγράφηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Στους πρώτους μήνες του στο Παρίσι, ο Εζεκιέλ Λαβέτσι δεν κατάφερε να «πιάσει» σπουδαία απόδοση, καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών, αλλά και δυσκολίες προσαρμογής. Τον τελευταίο καιρό, όμως, η απόδοση του Αργεντινού έχει ανέβει και σε πολλά ματς θυμίζει τον παίκτη που όλοι θαύμασαν στην Ιταλία.

Ο Λαβέτσι, μιλώντας για την καθημερινότητά του, διέψευσε πως η μειωμένη απόδοσή του οφειλόταν στην κακή εξωγηπεδική ζωή του. «Όταν ένας παίκτης δεν παίζει καλά, αυτό που όλοι γράφουν είναι πως κάνει κακή εξωγηπεδική ζωή. Αυτό έχει… καθιερωθεί πια και πρέπει να το αποδεχτώ. Εγώ, όμως, γνωρίζω καλά τον τρόπο ζωής μου. Μπορεί να πιστεύουν κάποιοι πως βγαίνω κάθε βράδυ, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόνο εγώ ξέρω πως είναι η καθημερινότητά μου», είπε με παράπονο ο Λαβέτσι.

Στη συνέχεια ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε μια σύγκριση της ζωής στο Παρίσι με αυτή στη Νάπολι, από όπου προέκυψαν και οι λόγοι της μετακόμισής του στη Γαλλία. «Όταν ήμουν στη Νάπολι δεν έβγαινα καθόλου από το σπίτι μου. Δεν μπορούσα να πάω στο κέντρο ούτε για φαγητό, αφού με πλησίαζαν πολλοί και δεν με άφηναν στην ησυχία μου. Αφού για να ψωνίσω ρούχα, αναγκαζόμουν να πάω στο Μιλάνο. Στο Παρίσι με γνωρίζουν όλοι, αλλά με προσεγγίζουν διαφορετικά. Ένας από τους λόγους που έφυγα από τη Νάπολι ήταν η καθημερινότητα. Με είχε κουράσει αυτή η ζωή, συνέχεια κλεισμένος σε ένα σπίτι. Για μένα, δεν ζούσα φυσιολογική ζωή, από ένα σημείο και μετά. Τώρα νιώθω πιο άνετα και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται και στο γήπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εζεκιέλ Λαβέτσι.

Πηγή: sport-fm.gr