Η απώλεια του Κυπέλλου Ελλάδας, που ήταν ουσιαστικά το «σωσίβιο» για να σωθεί η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ, δημιούργησε προβληματισμό και απογοήτευση στις τάξεις του συλλόγου. Σε σημείο, μάλιστα, που δεν αποκλείεται και μια ριζική αλλαγή αυτό το καλοκαίρι σε πρόσωπα, από το ρόστερ της ομάδας μέχρι και σε πιο σημαντικές θέσεις.

Ο τελικός με τον ΠΑΟΚ «ταρακούνησε» άπαντες στην Ένωση και ειδικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος αποχώρησε από το ΟΑΚΑ χωρίς να πραγματοποιήσει δηλώσεις, κάτι που έκανε ασχέτως της κατάληξης που θα είχε η προσπάθεια της ομάδας. Άλλωστε, η τρίτη σερί απώλεια του συγκεκριμένου τίτλου, από την ίδια ομάδα, ήταν λογικό να δημιουργήσει μια εσωστρέφεια, από την οποία αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας, καλούνται να τη βγάλουν από εκεί.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις ακόμη και για ανθρώπους με τους οποίους είχε αποφασιστεί να γίνει ο σχεδιασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τον Μανόλο Χιμένεθ και τον Νίκο Λυμπερόπουλο, με τους οποίους ο διοικητικός ηγέτης του «δικεφάλου» είχε πριν κάποιες ημέρες εκτενή συζήτηση, ώστε να μπουν όλα τα θέματα επί τάπητος.

Ωστόσο, όχι τόσο λόγω της απώλειας του Κυπέλλου, αλλά κυρίως για τον τρόπο που αυτή ήρθε, τα δεδομένα ενδεχομένως να αλλάξουν. Όχι μόνο για τον Ανδαλουσιανό τεχνικό, αλλά ακόμη και για τον Μεσσήνιο τεχνικό διευθυντή, για τον οποίον πριν λίγο καιρό τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ ανέφεραν πως θα του δοθεί η… μπαγκέτα και μια μεγαλύτερη ελευθερία σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν απογοητευμένος από την ήττα στον τελικό, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν ήθελε να μιλήσει σχεδόν σε κανέναν. Σύμφωνα πάντα με όσα κυκλοφορούν στο περιβάλλον της ΑΕΚ, ο ίδιος αναγνωρίζει πως η περίπτωση Ουζουνίδη δεν βγήκε σε καλό στην ομάδα, όπως και ότι ο Χιμένεθ δεν ευθύνεται για την πορεία στη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, τόσο ο ίδιος (κυρίως) όσο και οι υπόλοιποι επιτελείς του συλλόγου καλούνται να λάβουν σημαντικές αποφάσεις, ώστε η εικόνα αυτή να μην επαναληφθεί, καθώς αποδείχθηκε ότι όλος ο σχεδιασμός πήγε στραβά.

Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να δει μια ανάλογη πορεία της Ένωσης και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, η οποία θα είναι αυτή που θα οδηγήσει τον οργανισμό ΑΕΚ προς το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Κοινώς, δεν θα πρέπει να υπάρχει κλίμα απογοήτευσης πριν η ομάδα επιστρέψει στο «σπίτι» της, κάτι που πρέπει να γίνει με πανηγυρικό τρόπο.