Αγώνες με βαθμολογικό ενδιαφέρον, τόσο για τα… ψηλά, όσο και για τα… χαμηλά στρώματα της κατάταξης, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Serie A.

Το Σάββατο 9/2 στις 19:00 η Γιουβέντους υποδέχεται τη Φιορεντίνα. Οι πρωτοπόροι θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης για να διατηρήσουν την απόσταση που τους χωρίζει από τη Νάπολι, ενώ οι φιλοξενούμενοι δίνουν μάχη για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς.

Από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Λεονάρντο Μπονούτσι. Ο Βιντσέντζο Μοντέλα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αλμπέρτο Ακουιλάνι.

Στις 21:45 στο Ολίμπικο διεξάγεται η σπουδαιότερη αναμέτρηση της αγωνιστικής. Η Λάτσιο θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες μετά από τις δύο συνεχόμενες ήττες που την άφησαν πίσω στο κυνήγι του τίτλου, αντιμετωπίζοντας την Νάπολι, που με τη σειρά της θέλει τους τρεις βαθμούς για να μείνει… γραπωμένη στη «Γιούβε».

Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς δεν θα έχει τον Μίροσλαβ Κλόζε στη σύνθεσή της, ενώ ο Μπλερίμ Τζεμαϊλί θα απουσιάσει από τους «παρτενοπέι».

Το μεσημέρι της Κυριακής 10/2 στις 13:30 η Πάρμα υποδέχεται τη Τζένοα. Οι γηπεδούχοι έχουν συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς στις τελευταίες 4 αγωνιστικές και θέλουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά από 5 αγώνες.

Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα προσπαθήσουν να πάρουν κάτι από αυτό το ματς, στηριζόμενοι στην καλή ψυχολογία που τους έδωσε η νίκη επί της Λάτσιο με 3-2 την προηγούμενη αγωνιστική.

Στις 16:00 γίνονται 6 αγώνες. Η Αταλάντα φιλοξενεί την Κατάνια, ελπίζοντας σε νίκη για να απομακρυνθεί περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Ρολάντο Μαράν, από τη μεριά της, θα προσπαθήσει να επανέλθει στις νίκες, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο το στόχο του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μπολόνια, στο παιχνίδι με τη Σιένα, έχει μια καλή ευκαιρία να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, με ανεβασμένο ηθικό, μετά το θρίαμβό τους επί της Ίντερ, θα προσπαθήσουν να πάρουν έστω την ισοπαλία, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή.

Το παιχνίδι της Κάλιαρι με τη Μίλαν είναι στον… αέρα, αφού οι γηπεδούχοι δεν έχουν πάρει την απαραίτητη άδεια για να χρησιμοποιήσουν την έδρα τους, η οποία παρουσιάζει πρόβλημα σε ζητήματα ασφαλείας.

Όπως και να ’χει , οι γηπεδούχοι, που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Ράτζα Ναϊνγκολάν που είναι τιμωρημένος.

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα κυνηγήσει την 4η σερί νίκη της, χωρίς τον Ρικάρντο Μοντολίβο στη σύνθεσή της, αλλά με το ηθικό στα ύψη από τις τελευταίες εμφανίσεις.

Μεγάλη μάχη θα γίνει στη Σικελία ανάμεσα στην Παλέρμο και την Πεσκάρα. Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι θα παίξουν για πρώτη φορά υπό τις οδηγίες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, θα απουσιάσει ο Φαμπρίτσιο Μίκολι, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν πλήρεις.

Η Παλέρμο έχει μόλις μία νίκη στις 10 τελευταίες αγωνιστικές και βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Πεσκάρα μετρά 4 συνεχόμενες ήττες και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τους 3 βαθμούς διαφοράς που έχει από τους Σικελούς.

Η Σαμπντόρια φιλοξενεί τη Ρόμα σε ένα ακόμα ενδιαφέρον ματς. Η ομάδα της Γένοβας δεν μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για την παραμονή της στη Serie A, αφού απέχει 5 βαθμούς από την 3η θέση από το τέλος και θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, απέναντι στη Ρόμα που στα 5 τελευταία παιχνίδια έχει συγκεντρώσει μόλις 2 βαθμούς. Στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα καθίσει για πρώτη φορά ο Αουρέλιο Αντρεατσόλι, ενώ θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Στο Ούντινε η τοπική Ουντινέζε, μετά την άδικη ήττα στο Σαν Σίρο από τη Μίλαν, θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες, υποδεχόμενη τη φορμαρισμένη Τορίνο. Οι δύο ομάδες ταξιδεύουν σε… ήρεμα νερά, αφού βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας και δείχνουν να… ξεμένουν αρκετά νωρίς από στόχους.

Στις 21:45 η προβληματική, τον τελευταίο καιρό, Ίντερ υποδέχεται την Κιέβο. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έχει ανάγκη τους 3 βαθμούς για να συνεχίσει την προσπάθεια κατάληψης της 3ης θέσης, ενώ αυτή του Εουτζένιο Κορίνι, απέχοντας 8 βαθμούς από την 3η θέση από το τέλος, θα παίξει χωρίς βαθμολογικό άγχος.

Συνοπτικά οι αγώνες της 24ης αγωνιστικής:

Σάββατο 09/02

19:00: Γιουβέντους – Φιορεντίνα
21:45: Λάτσιο – Νάπολι

Κυριακή 10/02

13:30: Πάρμα – Τζένοα
16:00: Αταλάντα – Κατάνια
Μπολόνια – Σιένα
Κάλιαρι – Μίλαν
Παλέρμο – Πεσκάρα
Σαμπντόρια – Ρόμα
Ουντινέζε – Τορίνο

Πηγή: sport-fm.gr