Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία συμμετείχαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης και Λαμία, είχε φανεί ότι η πιθανότητα να έχουμε για τρίτη σερί χρονιά τελικό μεταξύ των δύο «δικεφάλων» είναι πολύ μεγάλη. Οι αγώνες που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά και έτσι ήρθε η… αναπόφευκτη συζήτηση για το πώς θα γίνει το ματς της 11ης Μαΐου, ώστε να αποφευχθούν όσα έγιναν στις προηγούμενες δύο συναντήσεις, με τα επεισόδια του Βόλου ακόμη να «στοιχειώνουν» τους υπεύθυνους.

Για να μην γίνει ξανά η Ελλάδα θιασώτης του ιδίου έργου, αποφασίσθηκε την Πέμπτη 2 Μαΐου να γίνει η πρώτη σύσκεψη για τον τελικό, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων. Ομάδες, ΕΠΟ, Αστυνομία και κυβέρνηση θα βρεθούν να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα μέτρα τάξης του αγώνα.

Φαντάζει δεδομένο πως για ακόμα φορά η Αστυνομία θα ζητήσει να δοθούν όσο το δυνατόν λιγότερα εισιτήρια στους δύο αντιπάλους, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολος ο έλεγχος των «ασπρόμαυρων» και «κιτρινόμαυρων» οπαδών που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι οι δύο ΠΑΕ προμηθεύτηκαν από 17.000 εισιτήρια συν κάποιες προσκλήσεις, αλλά φέτος ο αριθμός αναμένεται να είναι μικρότερος.

Μοιάζει σίγουρο ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα ασκήσουν πιέσεις για να πάρουν παραπάνω εισιτήρια, ωστόσο υπάρχει και η πλευρά της Πολιτείας, μέσω του Γιώργου Βασιλειάδη. Λέγεται, μάλιστα, ότι  εξετάζεται και η διεξαγωγή του παιχνιδιού κεκλεισμένων των θυρών, δηλαδή όπως στον τελικό προ τριετίας.

Η θέση της Ένωσης είναι σαφής: «Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες πρέπει να γίνονται με κόσμο και είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε ο τελικός να γίνει με κόσμο». Στο αντίστοιχο κλίμα κινούνται και οι Θεσσαλονικείς: «Ούτε γνωρίζουμε, ούτε θέλουμε να συζητήσουμε πιθανότητα κεκλεισμένων», αναφέρουν.

Μέχρι στιγμής, το μόνο επίσημα αίτημα που έχει κατατεθεί και προέρχεται από την πλευρά της ΑΕΚ, στο οποίο ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένα 100% σύμφωνος είναι η διεξαγωγή ενός συμβολικού τελετουργικού για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Εάν υπάρχει κάτι που αυτήν τη στιγμή δείχνει να ξεκαθαρίζει, είναι η χρήση του VAR. Ο ηλεκτρονικός «βοηθός διαιτητή» μπαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά θα λειτουργήσει (δοκιμαστικά) στον αγώνα της επόμενης Κυριακής (05/05) ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό, στο ΟΑΚΑ. Στο ίδιο γήπεδο που θα γίνει και ο τελικός δηλαδή.

Το Video Assistant Referee θα μπει σε δοκιμασία δοκιμής, με στόχο να χρησιμοποιηθεί στο ματς των δύο «δικεφάλων», που θα κρίνει τον δεύτερο τίτλο της σεζόν. Τον χειρισμό του συστήματος θα αναλάβουν ξένοι έμπειροι στο VAR διαιτητές, ενώ και η επιλογή του ρέφερι για το ματς θα έχει ως κριτήριο τη γνώση πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία.