Τα εκατό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει τη φετινή σεζόν έχει φτάσει η Μπαρτσελόνα με τον Τίτο Βιλανόβα στον πάγκο της.

Οι «μπλαουγκράνα» σκοράρουν 2,9 γκολ ανά παιχνίδι και κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό τον αριθμό τερμάτων μόλις σε 34 αγωνιστικές.

Μάλιστα, ακόμη πιο σπουδαία την επίδοση των Καταλανών κάνει το γεγονός ότι δεκαέξι διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Κύριος εκφραστής της παραγωγικότητας της «Μπάρτσα» είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει πετύχει το 40% των γκολ της ομάδας του (δηλαδή έχει σκοράρει 40 φορές τη φετινή σεζόν).

Από εκεί και πέρα, ο Νταβίντ Βίγια έχει σημειώσει 10 τέρματα ενώ ακολουθούν οι Σεσκ Φάμπρεγας με οχτώ και οι Αντριάνο, Τσάβι, οι οποίοι έχουν πετύχει από έξι ο καθένας.

Επίσης, ο Πέδρο έχει ματώσει πέντε φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ ο νεαρός Τέγιο έχει σκοράρει τέσσερις φορές. Από τρία γκολ έχουν οι Άλμπα, Ινιέστα και Σάντσες. Από δύο ο Πουγιόλ και ο Αλκάνταρα. Από ένα τέρμα έχουν σημειώσει οι Άλβες, Μπουσκέτς, Σονγκ και Πικέ.

Τα γκολ της «Μπάρτσα» ανά διοργάνωση φέτος

66 τέρματα σε 20 ματς πρωταθλήματος
19 γκολ σε 6 αναμετρήσεις για το Κύπελλο
11 τέρματα στα 6 παιχνίδια των ομίλων του Champions League
4 γκολ στους 2 αγώνες του Σούπερ Καπ Ισπανίας κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτη.

Πηγή: sport-fm