Μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε με χιουμοριστικό τρόπο τις ερωτήσεις που δέχεται συνέχεια για την διαιτησία και μίλησε για τραυματίες και τους παίκτες που αποφάσισαν να φύγουν.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι μπάσκετ, ένιωσα πως παίξαμε καλά. Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες κι αυτό τις επηρεάζει, αλλά προσπάθησαν να είναι ανταγωνιστικές και να νικήσουν. Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερο μπάσκετ και αυτό δείχνει τον χαρακτήρα των παικτών που είναι εδώ, όχι αυτών που έφυγαν, τονίζω αυτών που είναι εδώ. Δεν με αφορούν οι παίκτες που δεν θέλουν να είναι εδώ. Ο Τσέρι είναι εδώ μόλις 4 ημέρες και βλέπετε πως ταίριαξε με την ομάδα, μας βοήθησε να ανέβουμε επίπεδο. Δεν μου έκανε εντύπωση, είχε παίξει για μένα και στους Καβαλίερς κι η ποιότητά του είναι καλή. Είναι ωραίο να προπονείς παίκτες σαν αυτόν, που έχουν θετική ενέργεια και καλό χαρακτήρα, που σε βοηθούν».

Στην συνέχεια είπε για τους τραυματίες: «Δυστυχώς, ο Στρέλνιεκς δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί από τότε που τραυματίστηκε με την εθνική ομάδα. Δεν ανταποκρίθηκε καλά στην προσπάθειά του να επιστρέψει. Θα γίνει καλά, αλλά δεν θα ξαναπαίξει για εμάς και γι’ αυτό φέραμε τον Τσέρι. Ο Πρίντεζης έχει ενοχλήσεις στη μέση και το τελευταίο του ματς ήταν μόνο για 8 λεπτά με τον ΠΑΟΚ. Έκανε προπονήσεις, αλλά μετά από λίγο έβγαινε εκτός γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Από εδώ και πέρα θα έχουμε ένα καλό αριθμό ημερών χωρίς ματς και αυτό θα τον βοηθήσει να επιστρέψει».

Έπειτα πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπω είναι μια γενική αντίδραση. Δεν είναι μυστικό ότι δεν είναι εύκολες στιγμές. Αντί να σκύψουν το κεφάλι, αποφάσισαν να έρθουν όλοι πιο κοντά. Μου αρέσει αυτό το γκρουπ των παικτών μου, θα προτιμούσα να έχω και τους Σπανούλη – Πρίντεζη μαζί, αλλά χαίρομαι να πηγαίνω στην προπόνηση κάθε μέρα. Από την αρχή της χρονιάς ήθελα να φέρω τον Τσέρι, θα βοηθούσε πολύ την ομάδα μας»

Για την διαιτησία και τα παράπονα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ: «Οι διαιτητές ήταν πολύ καλοί και υψηλού επιπέδου. Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά θα σταματήσω να μιλάω για το θέμα με τον Παναθηναϊκό τώρα, γιατί κάθε φορά είναι καλύτερα για εσάς τους δημοσιογράφους, αλλά όχι για μένα. Γενικά, πιστεύω πως υπάρχουν καλοί διαιτητές στην Ελλάδα, αλλά θα έπρεπε να υπάρχει μια ξεχωριστή οργάνωση για διαιτητές, ξεχωριστά από την ομοσπονδία, όπως γίνεται παντού σχεδόν. Οι διαιτητές θα έπρεπε να αφεθούν σε αυτό που μπορούν να κάνουν και πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί εδώ. Είναι σαν να κάνω την… διπλωματική μου, είμαι καλός σε αυτό».

Πηγή: gazzetta.gr