Ο Άγιαξ έκανε όλον τον ποδοσφαιρικό κόσμο να ασχολείται με τη νέα του φουρνιά ποδοσφαιριστών, η οποία μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης στη φάση των «16» κατάφερε να… πετάξει εκτός Champions League 2018-19 και τη Γιουβέντους στα προημιτελικά, με ακόμη ένα μεγάλο «διπλό».

Πρωταγωνιστές για την ολλανδική ομάδα ήταν οι Ντόνι φαν ντε Μπέεκ και Ματάις ντε Λιχτ, που σημείωσαν τα δύο γκολ, αλλά και ο Αντρέ Ονανά, που έκανε στην αρχή του ματς μια σπουδαία επέμβαση. Οι δύο τελευταίοι είχαν μια… εμπειρία από τη «Βέκια Σινιόρα», εννέα χρόνια πριν, όταν συνόδευσαν στο γήπεδο τους παίκτες της ιταλικής ομάδας.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2010, όταν ο αρχηγός του Άγιαξ και ο τερματοφύλακάς τους είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο με τους Κλάουντιο Μαρκίζιο και Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αντίστοιχα. Ωστόσο, στις 16 Απριλίου του 2019 έμελλε να είναι εκείνοι οι πρωταγωνιστές, τους οποίους θαυμάζουν οι φίλαθλοι.

Κοινή συνισταμένη σε αυτά τα δύο παιχνίδια είναι το σκορ, 1-2, με τότε νικητές τους Γιουβεντίνους στο Europa League και αυτήν τη φορά τον Άγιαξ.

Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό στο Facebook του γυμναστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Αλεξίου.