Έναν ονειρικό Μάρτιο έζησε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, καθώς με τα αποτελέσματά του κατόρθωσε να βρίσκεται πολύ κοντά στα playoffs της Euroleague, παρά το γεγονός ότι προς το τέλος του ο μήνας δεν πήγε όπως θα ήθελε το σύνολο του Ρικ Πιτίνο. Και αυτό διότι ήρθε η ήττα σε «νεκρό» χρόνο με το απίθανο τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ στο ματς με τη Ρεάλ, στο ΟΑΚΑ, αλλά και το «στραβοπάτημα», χθες στο Περιστέρι, για την Basket League.

Η αγωνιστική άνοδος του «τριφυλλιού» έχει την υπογραφή του Νικ Καλάθη, ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για τον Μάρτιο στη Euroleague, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή. Ο αρχηγός των «πρασίνων» είχε τον μήνα που μας πέρασε κατά μέσο όρο 14,6 πόντους, 10,2 ασίστ, 6 ριμπάουντ και 21,8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο Καλάθης κατέρριψε ήδη το ρεκόρ ασίστ σε μια σεζόν, ξεπερνώντας τη δική του περσινή επίδοση, ενώ απέχει μόλις 31 ακόμη από το να γίνει ο έβδομος παίκτης που σπάει το φράγμα των 1.000 στη διοργάνωση. Είναι η δεύτερη φορά που ο διεθνής γκαρντ αναδεικνύεται MVP του μήνα στη διοργάνωση, μετά από το Νοέμβριο του 2017.

Η απονομή του βραβείου θα γίνει πριν τον αγώνα με την Νταρουσάφακα, την προσεχή Πέμπτη (04/04, 21:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.