Οι «πράσινοι» θα κάνουν δικούς τους τόσο τον 20χρονο δεξιό μπακ όσο και τον 23χρονο Αργεντινό μέσο το ερχόμενο καλοκαίρι δίχως αντάλλαγμα προς τον Πανιώνιο και τον ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα, καθώς τότε θα μένουν ελεύθεροι.

Η διοίκηση του «τριφυλλιού» θα κυνηγήσει αντίστοιχες περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι σε έξι μήνες και μπορεί να τους κλείσει από τώρα. Μεταξύ άλλων εξετάζονται ο 22χρονος Ισπανός αριστερός μπακ Χουάν Ράφαελ Φουέντες, όπως και ο 28χρονος αμυντικός Σωκράτης Φυτανίδης, τα συμβόλαια των οποίων με Κόρδοβα και Ατρόμητο λήγουν στο τέλος του Ιουνίου.

Χθες κυκλοφόρησαν σενάρια περί απόκτησης του Στέφανο Ναπολεόνι, ο οποίος με τη λήξη του χρόνου μένει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό, ωστόσο ο 26χρονος Ιταλός επιθετικός δεν είναι στις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, η περίπτωση του Γιάννη Γιαννιώτα επίσης δεν έχει πιθανότητες να προχωρήσει, καθώς ο 19χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός θα φύγει από τον Άρη μόνο για το εξωτερικό.

Πέρα από μεταγραφές, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι στην πόρτα της εξόδου. Μέχρι τώρα οι επαφές του μάνατζέρ του με ομάδες του εξωτερικού δεν έχουν φέρει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα κι αν δεν προκύψει πρόταση, το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός και να οριστεί μία οψιόν αγοράς του. Στασιμότητα υπάρχει στο θέμα του Λουκά Βύντρα, που επίσης είναι κοντά στην αποχώρηση, ενώ τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει η υπόθεση του Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα ήθελε να ξεφορτωθεί το συμβόλαιό του, αλλά δεν αποκλείεται να παραμείνει ως το καλοκαίρι και να φύγει τότε σαν ελεύθερος, αν και δεσμεύεται μέχρι το 2014.

Οι πρώτοι μήνες του 2013 θα είναι κρίσιμοι για την ΠΑΕ. Εφόσον ο πρίγκιπας Φεϊζάλ δεν βάλει (μέχρι τις 4/1) τα 28 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα οριστεί νέα γενική συνέλευση για αύξηση 15 εκατ. ευρώ και το ποσό αυτό θα γίνει προσπάθεια να καλυφθεί είτε με δάνειο 7,5 εκατ. ευρώ είτε με τη συμμετοχή κάποιων εκ των μετόχων.

Μέσα στο μήνα θα γίνουν διακανονισμοί με τους παίκτες για τα οφειλόμενα εν όψει του ελέγχου από την UEFA στο τέλος Μαρτίου. Σήμερα οι παίκτες θα εισπράξουν ένα μέρος από τα περσινά οφειλόμενα.

Πηγή: sport-fm.gr