Οι εξαιρετικές του εμφανίσεις αυτήν τη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχουν «αναγκάσει» τον Άγγελο Αναστασιάδη να τον έχει συνεχώς στα υπόψη του για την εθνική Ελλάδας. Αν και αρχικά δεν ήταν στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού για τα παιχνίδια με Λιχτενστάιν (23/03) και Βοσνία/Ερζεγοβίνη (26/03) εκτός έδρας για τα προκριματικά του Euro 2020, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος κλήθηκε για να συμπληρώσει την αποστολή.

Η «γαλανόλευκη» δεν αποκλείεται να αγωνιστεί χωρίς και τους δύο βασικούς κεντρικούς της αμυντικούς σε αυτά τα ματς, ή έστω στο πρώτο από αυτά. Ο Κώστας Μανωλάς δεν υπολογίζεται, λόγω τραυματισμού, ενώ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε θεραπεία σήμερα, εξαιτίας του οστικού οιδήματος που τον ταλαιπωρεί.

Με τον αμυντικό της Άρσεναλ να τίθεται «νοκ-άουτ», οι μοναδικοί παίκτες για τη θέση αυτή ήταν οι Δημήτρης Σιόβας και Σπύρος Ρισβάνης. Έτσι, η κλήση του Κολοβέτσιου στην Εθνική ήταν… μονόδρομος, ενώ ανακλήθηκε η πρόσκληση για τον Πέτρο Μάνταλο, όπως αναμενόταν, επίσης λόγω τραυματισμού.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε σήμερα ο Τάσος Μπακασέτας, δίχως να υπάρχει ανησυχία για την περίπτωσή του, ενώ ειδικό πρόγραμμα έκανε ο Μανώλης Σιώπης, αλλά και ο Γιώργος Βαλεριάνος, οι οποίοι είχαν χθες το βράδυ παιχνίδι με τον Άρη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οπότε, η αποστολή διαμορφώνεται ως εξής: Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Ρισβάνης, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Κούτρης, Βαλεριάνος, Μαυρίας, Κολοβός, Σάμαρης, Μπακασέτας, Γιώργος Μασούρας, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Σιώπης, Φορτούνης, Μήτρογλου, Κουλούρης, Τάσος Δώνης.