Δεν δείχνει να εκπλήσσεται ο Έντινσον Καβάνι από την είδηση πως ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις αρνήθηκε πρόταση 55 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει, αφήνοντας να εννοηθεί πως αξίζει περισσότερα.

Η είδηση κυκλοφόρησε λίγο πριν τα Χριστούγεννα και ήταν ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, αυτός που την γνωστοποίησε.

Το καλοκαίρι στα γραφεία των «παρτενοπέι» έφτασε πρόταση 55 εκατ. ευρώ για την αγορά του Έντινσον Καβάνι, αλλά ο πρόεδρος την απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Κάτι που, σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της ομάδας, σήμαινε πως πρωταρχικός στόχος είναι η ενίσχυση του συλλόγου και η καθιέρωσή του ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ιταλίας και της Ευρώπης και όχι οι… εμπορικές συνδιαλλαγές.

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος, Έντινσον Καβάνι, αυτές τις μέρες βρίσκεται στην πατρίδα του για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων. Στο παρασκήνιο ενός φιλανθρωπικού, φιλικού αγώνα, ρωτήθηκε σχετικά με την άρνηση του προέδρου να τον παραχωρήσει έναντι ενός τόσο μεγάλου ποσού, αλλά έδειξε να μην εκπλήσσεται.

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνω όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και του πάθους που δείχνω σε κάθε αγώνα. Πάντα δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου και αυτό το εκτιμά ο πρόεδρος. Πιθανότατα τα χρήματα που του προσφέρθηκαν να του φαίνονται λίγα. Ίσως και να είναι…», σχολίασε με νόημα ο Ουρουγουανός.

Αυτή η πρόταση αποδεικνύει πως η αξία σου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι τεράστια. Δεν σου δημιουργεί επιπλέον πίεση αυτό;

«Σε καμία περίπτωση. Ξέρω αυτό που αξίζω και αυτό που μπορώ να δώσω. Καμία πρόταση, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω τρόπο σκέψης. Οι στόχοι μου παραμένουν οι ίδιοι, είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει η συγκεκριμένη πρόταση», απάντησε με σιγουριά ο Καβάνι.

Και ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι; «Να φτάσω σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι το τέλος. Να διεκδικήσω και να προσπαθήσω να κατακτήσω κάποιο τρόπαιο», ήταν η άμεση απάντηση του επιθετικού της Νάπολι.

Ανάμεσα σε αυτούς τους στόχους, συμπεριλαμβάνεται και η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ; «Εκεί πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Για αυτό το μυαλό μου είναι στο επόμενο ματς με την Παραγουάη. Στο τέλος θα δούμε πού θα φτάσουμε. Πάντως, θέλω να προκριθούμε στα τελικά της Βραζιλίας. Αυτό εξυπακούεται», τονίζει ο Έντινσον Καβάνι.

Πηγή: sport-fm.gr