Έντονες και ιδιαίτερα σημαντικές είναι οι διεργασίες στη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τον χθεσινοβραδινό αποκλεισμό στους «16» του Champions League από τον Άγιαξ. Ο Σαντιάγκο Σολάρι φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να ψάχνει τη διάδοχη λύση, έστω και μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Marca, ο πρόεδρος των Μαδριλένων πρότεινε στον Ζινεντίν Ζιντάν να επιστρέψει στον πάγκο της ομάδας, με τον ίδιο να λέγεται ότι εξετάζει σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «La Sexta», ο Πέρεθ αποφάσισε να απολύσει άμεσα τον Αργεντινό, παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει πλάνο αντικατάστασης.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο Σολάρι ίσως να μην προλάβει καν το ματς με τη Βαγιαδολίδ την ερχόμενη αγωνιστική, όπως είχε συμβεί και με τον άνθρωπο που διαδέχθηκε, τον Χουλέν Λοπετέγκι. Και ο πρώην τεχνικός των Ρεάλ και εθνικής Ισπανίας είχε δει την πόρτα της εξόδου μεταξύ των αγώνων πρωταθλήματος με Μπαρτσελόνα (ήττα με 5-1) και Βαγιαδολίδ (νίκη με 2-0).

Ο Πέρεθ φέρεται να επικοινώνησε με τον Ζιντάν, από τον οποίον ζήτησε να επιστρέψει άμεσα στη Μαδρίτη και να αναλάβει άμεσα την τεχνική ηγεσία. Ο Γάλλος αρνήθηκε, ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το προσεχές καλοκαίρι. Ο επικεφαλής της διοίκησης του συλλόγου συναντήθηκε με τους συνεργάτες του, συζήτησαν το θέμα και αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν τα πάντα για να γυρίσει ο «Ζιζού» στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, εάν οι δυο πλευρές δεν τα βρουν, τότε οι «μερένχες» θα στραφούν στο… plan B, που είναι ο Zοσέ Μουρίνιο. Ωστόσο, βάσει των όσων αναφέρει η Marca, τα ονόματα που επίσης υπάρχουν στη λίστα είναι αυτά των Γιούργκεν Κλοπ, Γιόακιμ Λεβ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και φυσικά του Μαξ Αλέγκρι, με διόλου απίθανη μια… ανταλλαγή προπονητών με τη Γιουβέντους, που επίσης καλοβλέπει την περίπτωση του Ζιντάν.