Προθεσμία μέχρι το τέλος του χρόνου έδωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων(ΔΕΜΑ), Amar Addadi, στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου ν’ απαντήσει αν θα κατασκευαστεί το Μεσογειακό χωριό, ενώ απέκλεισε την οποιαδήποτε εναλλακτική λύση: «υποσχεθήκατε χωριό, κατασκευάστε το. Μικρό, μεγάλο μεσαίο είστε υποχρεωμένοι έχετε δεσμευτεί» τόνισε σε αυστηρό τόνο στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή το τέλος των τριήμερων εργασιών της ΔΕΜΑ και των ειδικών της επιτροπών στο Βόλο.

Δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η κατασκευή του μέτρησε πολύ στην επιλογή του Βόλου και της Λάρισας για την ανάληψη των Μ.Α. του 2013, ενώ αναφέρθηκε και στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του έργου για όλη τη Θεσσαλία. Την άποψη ότι Μεσογειακοί Αγώνες χωρίς Μεσογειακό χωριό δεν μπορούν να γίνουν επαναβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ Γιώργος Κολέτσος.

Πάντως ο κ. Αντάντι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί στο διάστημα των τελευταίων 40 ημερών. Ανακοίνωσε ότι η επετειακή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΜΑ θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου 2011 στην οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται η εκλογή της αναδόχου πόλης των Μεσογειακών Αγώνων 2017, οι εορτασμοί για τα 60 χρόνια της διεξαγωγής των Μ.Α., καθώς και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΜΑ. Την ικανοποίησή του για την άριστη συνεργασία ΔΕΜΑ κι ΟΕΜΑ εξέφρασε και ο κ. Κολέτσος.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΟΕΜΑ, Φ. Κουτρουμπά ενημέρωσε για την απόφαση να μη συμπεριληφθεί το γκολφ στους αγώνες λόγω έλλειψης των απαραίτητων υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Επίσης αποφασίστηκε η προσθήκη τριών νέων αθλημάτων στο επίσημο πρόγραμμα των 17ων Μ.Α> 2013, αλλά με αυτοχρηματοδότηση από τις Ομοσπονδίες τους, ήτοι του Badmitnton, Taekwondo και το θαλάσσιο σκι.