Σαν σήμερα έλαβε χώρα μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές σε παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό…

Στις 5 Δεκεμβρίου του 1998 ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» ανοίγουν το σκορ στο 29΄ με τον Κωνσταντινίδη, ενώ ο Βαζέχα τρία λεπτά αργότερα βάζει μπροστά την ομάδα του με 2-0, δημιουργώντας γερά θεμέλια νίκης. Ή μήπως όχι;

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Αλεξόπουλος σημειώνει αυτογκόλ και οι «ερυθρόλευκοι» μειώνουν, παρά τις διαμαρτυρίες της ομάδας του «τριφυλλιού» για επιθετικό φάουλ. Έτσι γίνεται η αρχή για τη μεγάλη ανατροπή που θα ακολουθήσει.

Οι Πειραιώτες στο ισοφαρίζουν στο 52΄ με τον Καραπιάλη και στη συνεχεία προηγούνται (2-3) με γκολ του Ανατολάκη. Στη λήξη του 90λέπτου ο Καραπιάλης διαμορφώνει το τελικό 2-4. Ο Παναθηναϊκός τελειώνει το ματς με εννέα παίκτες μετά τις αποβολές των Μπασινά, Κωνσταντινίδη από το διαιτητή Σπύρο Παπαδάκο.

Η μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό ήρθε λίγες μέρες πριν τον αγώνα στο Ζάγκρεμπ με την Κροάσια για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς πήρε 1-1 και πέρασε πανηγυρικά στους «8» ως πρώτη στον όμιλό της, όπου υπήρχαν ακόμα η Πόρτο και ο Άγιαξ.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-4

12η αγωνιστική 1998-99

ΟΑΚΑ, 28.683 εισιτήρια

1-0 29′ Κωνσταντινίδης, 2-0 32′ Βαζέχα, 2-1 41′ Αλεξόπουλος (αυτογκόλ), 2-2 52′ Καραπιάλης

2-3 72′ Ανατολάκης, 2-4 90′ Καραπιάλης

64′ Κόκκινη ο Μπασινάς, 89′ κόκκινη ο Κωνσταντινίδης

ΠΑΟ (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (82′ Μάουρο), Αλεξόπουλος, Βόκολος, Ασάνοβιτς (76′ Κιάσσος), Λαγωνικάκης, Μπασινάς, Κωνσταντινίδης, Κόλα (78′ Σιπνιέφσκι), Βαζέχα, Λυμπερόπουλος.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Καραταϊδης, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Καραπιάλης, Γεωργάτος (84′ Λουτσιάνο), Γκόγκιτς, Αλεξανδρής (69′ Αμανατίδης)

Πηγή: sday.gr