Μπορεί να έμεινε για κάποιες αγωνιστικές εκτός αρχικού σχήματος, χωρίς να υπάρχει λογική σε αυτό, όμως ο Σωκράτης Φυτανίδης χάρισε σπουδαίο τρίποντο στον Ατρόμητο, κόντρα στην Ξάνθη. Ο έμπειρος αμυντικός έκανε λόγο για στήριξη από την οικογένειά του, ενώ αναφέρθηκε και στην συνέχεια, αλλά και το συμβόλαιό του.

«Το πιο σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι για την πορεία της ομάδας, καθώς προερχόμασταν από μία βαριά ήττα που αποσυντόνισε όλους. Τους ποδοσφαιριστές, το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τον κόσμο που απογοητεύτηκε», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Οφείλουμε να βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό και να προσπαθούμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη και όχι πως έπαιξε η ομάδα. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά όταν προέρχεσαι από μία ήττα, μερικά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο σε κάνουν να σκέφτεσαι διαφορετικά. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να επιστρέψει η ομάδα στις καλές εμφανίσεις και σ’ αυτά που δείξαμε την προηγούμενη χρονιά».

Ερωτηθείς αν ήθελε να αποδείξει κάτι με την εμφάνισή του, λόγω του παραγκωνισμού του, απάντησε:
«Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζομαι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν είναι εύκολο να μένεις ξαφνικά εκτός ενδεκάδας. Δεν μπορώ να πω πως είναι κάτι που μου άρεσε και κάτι που ήθελα. Είμαι χαρούμενος γιατί με στηρίζει η οικογένειά μου σε όλες τις φάσεις της καριέρας μου και ευχαριστώ μερικούς συμπαίκτες που ήταν κοντά μου τις τρεις αυτές εβδομάδες. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η νίκη της ομάδας και επιστρέφει σε μία πιο ομαλή πορεία».

Για την προώθησή του στη φάση του γκολ και αν το πίστευε, απάντησε:
«Το πίστευα όπως το πιστεύω σε κάθε προώθησή μου. Σε μία προηγούμενη φάση η μία πέρασε άουτ. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε είτε παίζουμε καλά είτε άσχημα να βγάζουμε τον καλό μας εαυτό και να βγάζουμε πάθος στον αγωνιστικό και είναι αυτό που θέλει ο κόσμος της ομάδας. Ακούω πολλούς μετά την ήττα από τον Αστέρα να ζητούν πάθος από εμάς και σήμερα νομίζω ότι σε αυτό τον τομέα ήμασταν αποτελεσματικότεροι».

Τέλος, για την ανανέωση του συμβολαίου του, τόνισε:
«Είναι κάτι ξεχωριστό. Σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας. Αυτό θα το συζητήσουμε μεταξύ μας, εγώ με τον μάνατζέρ μου και την ομάδα. Δεν είναι κάτι που προέχει αυτή την στιγμή. Το σημαντικό να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες και την ηρεμία να παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».

Πηγή: Sport-fm.gr