Ο ξεχασμένος εδώ και καιρό Σωκράτης Φυτανίδης επανήλθε δριμύτερος και χάρισε τη νίκη στον Ατρόμητο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων απέναντι στην Ξάνθη με 1-0.

Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι» στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίτερα. Στο 63’ κακώς δεν μέτρησε γκολ του Κούτσι, καθώς η μπάλα είχε περάσει την γραμμή.

Για ένα εικοσάλεπτο εμφανίστηκε στο γήπεδο η Ξάνθη, η οποία είναι μπλεγμένη.

Ασύνδετος, χωρίς φαντασία και κυρίως… μπλοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Ατρόμητος στον «τελικό» με την Ξάνθη. Οι Περιστεριώτες χωρίς να έχουν περιθώρια για άλλη απώλεια δεν ήταν αυτοί που περίμενε ο Μπάγεβιτς, την στιγμή που οι Ακρίτες έφτασαν δύο, τρεις φορές στα καρέ του Ιτάνζ. Η αλλαγή του Πίτου Γκαρσία με τον Σουμπίνιο στο 23’, μπορεί να μην άρεσε καθόλου στον Αργεντινό, έδειξε όμως να «συμμαζεύει» τα πράγματα στη μεσαία γραμμή.

Η κατοχή ήρθε στα πόδια των «κυανόλευκων», ο έλεγχος επίσης, όμως το τελευταίο κομμάτι που έπρεπε να αλλάξει ήταν η δημιουργία φάσεων. Από την άλλη πλευρά η Ξάνθη αν και μπήκε δυνατά, δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο, τρεις επισκέψεις της στην περιοχή του Ιτάνζ και στη συνέχεια έχασε μέτρα στο γήπεδο. Το 0-0 του πρώτου μέρους, φάνταζε, σχεδόν, φυσιολογική, με βάση των παικτών στο γήπεδο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε τελείως διαφορετική εικόνα. Ο Ατρόμητος ήταν μόνιμα εγκατεστημένος στα καρέ της Ξάνθης, προσπαθούσε να ανεβάσει την γραμμή της άμυνάς του, ενώ παράλληλά τα δύο ακραία μπακ είχαν γίνει εξτρέμ. Οι αλλαγές στην σκακιέρα του Μπάγεβιτς, έφεραν «φρεσκάδα», ενώ θα μπορούσαν να φέρουν και το γκολ, αν ο Στυλιάρας και ο Χαρίσης έβλεπαν πως η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη στην προβολή του Κούτσι, την γραμμή της εστίας.

Τα λεπτά κυλούσαν, το γκολ δεν ερχόταν, ενώ η Ξάνθη άρχισε να συμβιβάζεται και ίσως να είναι και ευχαριστημένη με τον βαθμό της ισοπαλίας. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει, όμως το φετινό πρόβλημα που είναι το γκολ, έκανε για τα καλά την εμφάνισή του. Η τύχη χαμογέλασε στους γηπεδούχους με τον Σωκράτη Φυτανίδη στο φινάλε. Ο έμπειρος αμυντικός, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στον Ατρόμητο, ο οποίος μετά την κακή εμφάνιση στην Τρίπολη έφτασε σε νέο τρίποντο και φυσικά σκόρπισε ικανοποίηση στο Περιστέρι.

Πηγή: Sport-fm.gr