Ένα ρατσιστικό σχόλιο από ακόλουθό του στα social media δέχθηκε σε μια ανάρτησή του ο Τζόρνταν Θίοντορ. Κάτι που προκάλεσε την οργή του «κιτρινόμαυρου» πλέι μέικερ, ο οποίος φάνηκε να χαλιέται ιδιαίτερα από το σκηνικό που δημιουργήθηκε.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας «ανέβασε» μια φωτογραφία μαζί με τη σύζυγό του, η οποία είναι από την Τουρκία και παίζει μπάσκετ στη Γαλατάσαραϊ. Ένας διαδικτυακός… φίλος του Θίοντορ, του έγραψε: «Αν δεν δείξει σεβασμό στην ελληνική κουλτούρα η ΑΕΚ δεν θα σε συγχωρέσει. Διασκεδάζεις σε ένα ελληνικό μέρος και υπάρχει μια γυναίκα από την Τουρκία στο τραπέζι, με αηδιάζεις νέγρο».

Ο αθλητής φρόντισε να ενημερώσει τους υπολοίπους ακόλουθούς του στα social media για το ρατσιστικό σχόλιο, τονίζοντας ότι «ένας Έλληνας είναι θυμωμένος μαζί του μόνο και μόνο γιατί έχει σύζυγο από την Τουρκία». Πολλοί ήταν οι συνάδελφοί του που σχολίασαν το όλο σκηνικό, με τον ίδιο να αναφέρει: «Ρατσιστές και εδώ. Κουνάω με απογοήτευση το κεφάλι μου».

Πάντως, αυτό δεν έκανε τον Θίοντορ να ακυρώσει την παρακολούθηση του ποδοσφαιρικού αγώνα της Ένωσης με τον ΠΑΟΚ, χθες στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας μάλιστα να διασκεδάζει πολύ με την ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί. Επίσης, πολλοί «κιτρινόμαυροι» οπαδοί μίλησαν στον Θίοντορ και του εξέφρασαν με κάθε τρόπο ότι αυτό το σχόλιο σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον κόσμο της ομάδας, που άλλωστε διακρίνεται για τις αντιρατσιστικές αντιλήψεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε και ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση στο προφίλ του παίκτη της στο instagram. «Παραβατικοί και ακραίοι δεν χωρούν στην ομάδα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μία μεμονωμένη, αλλά αποκρουστική αντίδραση “φιλάθλου” στο λογαριασμό του αθλητή μας, Τζόρνταν Θίοντορ, σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, προκάλεσε δικαιολογημένα την ομόθυμη καταδίκη εκ μέρους των φίλων της “Ένωσης”.

Η ΑΕΚ BC αισθάνεται την ανάγκη να αποδοκιμάσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το σχόλιο του θρασύδειλου, ο οποίος “εισέβαλε” στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του Τζόρνταν, με αποκλειστικό στόχο την εκδήλωση των αρρωστημένων ορέξεών του, και κατόπιν “εξαφανίστηκε”.

H AEK BC στέκεται στο πλευρό του Τζόρνταν, και μαζί του φιλοδοξεί να διακριθεί στα μεγάλα, στα σπουδαία, που έρχονται.

Η ΑΕΚ ΒC ενημερώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιασδήποτε μορφής ρατσιστική ή εθνικιστική επίθεση κατά μελών της. Θα αντιδράσει παντειοτρόπως, και με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να τα προστατεύσει από αθλιότητες, που δεν συνάδουν με τα “πιστεύω” του συλλόγου.

Η ΑΕΚ των αξιών και των συμβολισμών, η ΑΕΚ της προσφυγιάς και των Αγώνων, με τις αδιαμφισβήτητες ευαισθησίες στο DNA της, δεν δύναται να αποδεχθεί αποκλίνουσες συμπεριφορές.

Στην οικογένεια της ΑΕΚ δεν χωρoύν παραβατικοί και ακραίοι. Δεν έχουν θέση στις δραστηριότητες της Ομάδας μας. Δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Πολλώ δε μάλλον δεν έχουν θέση προβοκάτορες, που στο όνομα του συλλόγου, πιθανώς, επιδίδονται σε βαρβαρότητες, με στόχο εν τέλει να πλήξουν τον ίδιο τον σύλλογο.

Ο αθλητικός πολιτισμός της Αθλητικής Ενώσεως Κωσταντινουπόλεως ενσαρκώνει από γεννήσεώς της τα ανώτερα ανθρώπινα ιδεώδη και μ’ αυτά πορεύεται η πλειονότητα των εκατομμυρίων πιστών της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο (θα) κινούμαστε σταθερά και αταλάντευτα.

ΑΕΚ ΒC».

Στο όλο θέμα τοποθετήθηκε και ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο οποίος με δική του ανάρτηση στα social media, έγραψε: «Φασίστες και ρατσιστές παντού. Η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη. Μην τους αφήσετε να κερδίσουν».