Η δεύτερη θητεία του Σάντρο Βάγκνερ στην Μπάγερν ξεκίνησε για έναν και μόνο λόγο: την γκρίνια και τον τραυματισμό του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός είχε μιλήσει αρκετές φορές ανοιχτά για το γεγονός ότι πρέπει να τραβάει μόνος το κουπί στην επίθεση για ολόκληρη τη σεζόν και δεν υπήρχε χρόνος για να ξεκουραστεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά είχε αναγκαστεί πολλές φορές να παίξει με πόνους, όπως είχε κάνει το 2017 με πρόβλημα στον ώμο.

Έπρεπε να περάσουν, βέβαια, αρκετοί μήνες για να ακουστεί στη διοίκηση, που πίστευε ότι ο Μίλερ μπορεί να τον αντικαταστήσει. Ένας δικός του τραυματισμός, όμως, ή ένα ντεφορμάρισμα θα άφηνε «γυμνή» την Μπάγερν στην επίθεση. Αυτή η ανάλυση έγινε τον Δεκέμβριο του 2017. Για δύο περίπου χρόνια κανένας δεν μπορούσε να είναι το νούμερο 2 πίσω από τον Πολωνό. Είτε γιατί δεν δεχόταν είτε γιατί δεν θεωρούταν κατάλληλη επιλογή.

Κάπως έτσι βρέθηκε το όνομα του Βάγκνερ στη λίστα της Μπάγερν. Είχε αναγεννήσει την καριέρα του σε Ντάρμσταντ και Χόφενχαϊμ, γνώριζε καλά το περιβάλλον, καθώς είχε ξεκινήσει από τις ακαδημίες του συλλόγου και δεν έδειχνε να έχει κανένα πρόβλημα να κάνει τα ρεπό του Λεβαντόφσκι. Υπό τις οδηγίες του Χάινκες αυτό το μοντέλο δούλεψε μια χαρά. Ο Βάγκνερ ξεκινούσε στα παιχνίδια που ουσιαστικά δεν χρειαζόταν ο Πολωνός και όλοι ήταν ευχαριστημένοι.

Ο Χάινκες, όμως, αποχώρησε και τα δεδομένα άλλαξαν. Τώρα, η Μπάγερν βρίσκεται στο -6 από την Ντόρτμουντ και στο πρώτο μισό της σεζόν πέρασε αρκετές στιγμές κρίσης με τον Κόβατς στον πάγκο. «Εύκολα» παιχνίδια δεν υπήρξαν μέχρι τώρα στην Bundesliga και δεν αναμένεται να υπάρξουν μέχρι το τέλος. Αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ο Λεβαντόφσκι πρέπει να παίζει. Πάντα. Ο Κροάτης τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Βάγκνερ και ύστερα από την κακή εμφάνιση του τελευταίου με την Άουγκσμπουργκ δεν τον είδαμε ξανά.

Ο Βάγκνερ, λοιπόν, ζήτησε να φύγει και η Μπάγερν δεν του χάλασε χατίρι, βλέποντας την ευκαιρία να αποσβέσει μέρος των χρημάτων που είχε ξοδέψει για την απόκτησή του, με 5 εκατ. ευρώ να μπαίνουν στα ταμεία της από την πώλησή του στην Κίνα. Ο Κόβατς δεν θα έχει έναν δυσαρεστημένο παίκτη στο ρόστερ, όμως ο Σαλιχάμιτζιτς δεν μπόρεσε να βρει κάποιον να τον αντικαταστήσει, όπως θα έπρεπε να είχε συμβεί.

Και τώρα, η Μπάγερν ρισκάρει ξανά. Η λογική λέει ότι αν χρειαστεί οι Μίλερ και Γκναμπρί μπορούν να καλύψουν το κενό του Πολωνού, όμως οι Βαυαροί συνεχίζουν σε όλες τις διοργανώσεις και, πλέον, σε καμία δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους. Αν ο Λεβαντόφσκι πρέπει να παίζει σε όλα τα παιχνίδια, τότε είναι δεδομένο ότι η κατάληξη πιθανότατα δεν θα είναι καλή. Είναι, επίσης, μία τακτική στην περίπτωση του Γκναμπρί που ο Κόβατς δεν έχει δουλέψει ξανά.

Ακόμη και αν όλα εξελιχθούν καλά, αυτό το ρίσκο είναι αχρείαστο για την Μπάγερν, που θα μπορούσε απλά να ζητήσει από τον Βάγκνερ να κάνει υπομονή μέχρι το τέλος της σεζόν. Αντί ο Κόβατς να χρειάζεται να ψάχνει τώρα για να βρει ένα ανορθόδοξο plan B (δεν αποκλείονται και οι επιλογές των Γκορέτσκα και Χάμες), θα μπορούσε να εφαρμόσει αυτό που είχε δοκιμαστεί πέρυσι με επιτυχία. Ακόμη και αν δεν του άρεσε…

Πηγή: gazzetta.gr