Με θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιρλανδία θέλει η Εθνική Ελλάδας να αποχαιρετήσει το 2012, αν και πρόκειται για φιλική αναμέτρηση (21:45, MEGA).

Ο Φερνάντο Σάντος βλέπει σαν επίσημο το σημερινό ματς και αναμένεται να παρατάξει με τους βασικούς – εκτός από τον Ταχτσίδη – το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Πρώτος στόχος για τον ομοσπονδιακό τεχνικό αποτελεί η νίκη και κατά τη διάρκεια του αγώνα θα κάνει τις δοκιμές του για να δει πώς ανταποκρίνονται τα νέα πρόσωπα.

Για πρώτη φορά μετά από 8,5 χρόνια η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί χωρίς κανέναν ποδοσφαιριστή από την εποχή του Euro 2004, αφού ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης έμειναν εκτός αποστολής (υπολογίζονται κανονικά για τη συνέχεια των επίσημων υποχρεώσεων). Υπάρχει, όμως, ένας πρωταθλητής Ευρώπης στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο λόγος για τον Τάκη Φύσσα.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης. Μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα βρίσκονται οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Χολέμπας. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Ταχτσίδης και ο Τζιόλης, οι οποίοι στα πλάγια θα έχουν τον Φορτούνη και τον Μανιάτη. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Μήτρογλου και Σαμαράς.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Περιστερίδης, Αθανασιάδης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σταφυλίδης, Δημούτσος, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος και Σιόβας.

Πώς θα αγωνιστούν οι Ιρλανδοί
Με σύστημα 4-4-2 αναμένεται να παρατάξει ο Τζιοβάνι Τραπατόνι την εθνική Ιρλανδίας κόντρα στην Ελλάδα. Το ΕΪΡΕ, χωρίς τον Ρόμπι Κιν, δεν είναι ομάδα λαμπερών σταρ, όμως ξεχωρίζει ο Λονγκ που μπορεί να αγωνιστεί σε θέση σέντερ φορ και ως περιφερειακός επιθετικός.

Την εστία των γηπεδούχων θα υπερασπιστεί ο Γουέστγουντ και στην άμυνα θα είναι οι Κόουλμαν, Οσέι, Κλαρκ και Γουόρντ. Στα χαφ θα αγωνιστούν οι Μπρέιντι, Γουίλαν, ΜακΚάρθι και ΜακΚλέιν. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Κοξ και Λονγκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φορντ, Ράντολφ, Οντέι, Κέλι, Άντριους, Κιόχ, Μέιλερ, Χουλάν, Κλίφορντ, Ντόιλ και Γουόλτερς.

Παρουσία του Πλατινί

Το αποψινό μας θα παρακολουθήσει από κοντά ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ο οποίος πρόκειται να απονείμει στους Ιρλανδούς το «βραβείο καλύτερης συμπεριφοράς» στο Euro 2012.

Οι Ιρλανδοί θα αφιερώσουν το βραβείο στον αδικοχαμένο Τζέιμς Νόλαν, έναν οπαδό που έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στην πόλη Μπίντκοζ της Πολωνίας, τον καιρό που βρισκόταν σε εξέλιξη η διοργάνωση. Μαζί με τον Πλατινί θα είναι στο γήπεδο και ο Θόδωρος Θεοδωρίδης.

Πηγή: sport-fm.gr