Τρεις ομάδες μοιράζονται την κορυφή με έξι βαθμούς στον έκτο όμιλο του Champions League. Βαλένθια και ΜΠΑΤΕ κοντράρονται στο «Μεστάγια» το βράδυ της Τετάρτης, ενώ η Μπάγερν υποδέχεται την άποντη Λιλ.

Οι «νυχτερίδες» προέρχονται από σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Ατλέτικο, αλλά παραμένει μόλις δέκατη στη βαθμολογία. Διπλασιάζοντας τις νίκες τους απέναντι στους Λευκορώσους θα βρεθούν αγκαλιά με την πρόκριση στους «16». Εκτός μάχης είναι οι Κανάλες και Πιάτι, αλλά πιθανότατα θα αποθεραπευτεί εγκαίρως ο βασικός στόπερ της ομάδας, Ραμί. Η ΜΠΑΤΕ έχασε από τη Νάφταν το Σάββατο, αλλά με διαφορά έξι βαθμών από τον δεύτερο τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε στο πρωτάθλημα Λευκορωσίας δεν χάνει το πρωτάθλημα. Στο ματς αυτό προφυλάχθηκε ο Αλεξάντρ Χλεμπ για να είναι πανέτοιμος στο ματς της Τετάρτης. Η Βαλένθια μέχρι φέτος δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ ομάδα από τη Λευκορωσία, ενώ η ΜΠΑΤΕ έχει επτά ήττες σε ισάριθμα ματς απέναντι σε ισπανικές ομάδες.

Η Μπάγερν αποκατέστησε την τάξη στη Γερμανία, καθώς πέρασε με 3-0 από το Αμβούργο κι εκμεταλλευόμενη την ήττα της Σάλκε ξέφυγε με επτά βαθμούς. Ο Γιουπ Χάινκες μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες του Άριεν Ρόμπεν, αλλά θα λείψουν ο Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και ο Μάριο Γκόμεζ, αν και ο τελευταίος άρχισε να μπαίνει στις προπονήσεις των Βαυαρών. Για τη Λιλ, που είναι όγδοη στη Ligue 1 μετά το 2-0 στην έδρα της Εβιάν, αμφίβολος είναι ο Ντεμπισί, αλλά μάλλον θα αγωνιστούν κανονικά οι Μπέρια και Μπάσα. Σίγουρα εκτός είναι οι Γκεγιέ, Μέντες, Ντινιέ και Σουρμαορό. Οι δύο ομάδες μονομαχούν φέτος για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αν και η Μπάγερν στη μακρά παράδοσή της απέναντι σε ομάδες από τη Γαλλία έχει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες ως γηπεδούχος. Οι «λιλουά» έχουν 2 ήττες και 1 ισοπαλία στη Γερμανία.

Βαθμολογία

1) ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 6 (6-5)
2) Μπάγερν Μονάχου 6 (4-4)
3) Βαλένθια 6 (6-2)
4) Λιλ 0 (1-6)

Η επόμενη αγωνιστική

ΜΠΑΤΕ-Λιλ (19:00)
Βαλένθια-Μπάγερν Μονάχου (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr