Να κρατήσουν όσα καλά στοιχεία παρουσίασε η ομάδα και να δουλέψουν ακόμα σκληρότερα ζήτησε από τους παίκτες του ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Η ήττα της Μίλαν από τη Μάλαγα με 1-0 για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ δεν μοιάζει να επηρεάζει το μέλλον του Ιταλού προπονητή ο οποίος τόνισε την ανάγκη επιστροφής στα θετικά αποτελέσματα ώστε να επέλθει ηρεμία στο σύλλογο.

Με την εκκίνηση που έχει κάνει στο Καμπιονάτο, όπου βρίσκεται στη ζώνη υποβιβασμού και τις κακές εμφανίσεις, η Μίλαν είχε να επιδείξει μόνο το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μετρούσε μία νίκη και μία ισοπαλία στις δύο πρώτες αγωνιστικές, για να θυμίζει την ομάδα του παρελθόντος. Στην 3η αγωνιστική, όμως, η Μάλαγα την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα στην Ευρώπη και την έριξε ξανά σε… κατάθλιψη.

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ωστόσο, δεν δείχνει να απογοητεύεται. «Οι εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, παρότι δεν έφεραν τα αποτελέσματα που ελπίζαμε, μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε πως σύντομα θα ανακάμψουμε. Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο όμιλος είναι ισορροπημένος, οπότε και εκεί υπάρχουν ελπίδες. Συνεπώς δεν απογοητεύομαι και απλά ζητάω από όλους τους παίκτες μου να δουλέψουν σκληρά και να μην χάνουν την εμπιστοσύνη τους», είπε μετά τη λήξη του ματς ο προπονητής των «ροσονέρι».

Για άλλη μια φορά η Μίλαν γνώρισε την ήττα. Πού οφείλεται αυτό; «Στο πρώτο ημίχρονο δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να μας απειλήσουν. Είχαμε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε. Πληρώσαμε ξανά ένα λάθος και μετά δεν μπορέσαμε να αντιδράσουμε. Συνολικά, πάντως, η ομάδα πήγε καλά. Δεν χρειάζεται να φέρουμε την καταστροφή», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Οι φήμες ήθελαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να απολύει τον Αλέγκρι σε περίπτωση ήττας. «Οι φήμες δεν με αγγίζουν. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να εγκαταλείπω την ομάδα στις δύσκολες στιγμές. Θα παλέψω με όλα τα παιδιά για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες, από την επόμενη κιόλας αγωνιστική. Θα τους δείξω όσα καλά έκαναν σήμερα, θα σταθώ σε αυτά και θα προσπαθήσω να τους ηρεμήσω. Τα λάθη που κάναμε μπορούμε να τα διορθώσουμε και να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη περίοδο», απάντησε ο Αλέγκρι.

Πηγή: sport-fm.gr