Σε μια κίνηση που προβλήθηκε ελάχιστα, αλλά αποδεικνύει ότι ακόμη υπάρχει αλληλεγγύη και ανθρωπιά στις τάξεις των οπαδών, προχώρησαν οι οπαδοί της Φότζια, σε ένδειξη συμπαράστασης προς αυτούς της Κρεμονέζε.

Ο Φεντερίκο Σκάτσολι, ένας οπαδός της ομάδας από την Κρέμονα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 43 ετών, μέσα στο λεωφορείο που ταξίδευε με προορισμό την πόλη της Απούλια, όπου θα αγωνιζόταν η αγαπημένη του ομάδα. Τα περίπου 700 χιλιόμετρα δεν τον πτόησαν, ωστόσο τον πρόδωσε η καρδιά του. Λίγο αφότου έφτασε στο νοσοκομείο, δεν άντεξε και ξεψύχησε.

Οι οπαδοί της Κρεμονέζε αποφάσισαν να μη συνεχίσουν το ταξίδι τους και να γυρίσουν πίσω. Τα νέα μαθεύτηκαν στις τάξεις των γηπεδούχων οπαδών, αλλά αρκετή ώρα αφότου ξεκίνησε ο αγώνας. Πάντως, φρόντισαν άμεσα να κατεβάσουν τα πανό τους σε ένδειξη σεβασμού και ταυτοχρόνως να δημιουργήσουν ένα άλλο πανό, το οποίο κρέμασαν έξω από το γήπεδό τους και είχε το μήνυμα «Είμαστε κοντά στους Ultras της Κρεμόνα».

Για την ιστορία, η γηπεδούχος επικράτησε με 3-1 (στον αγώνα για τη Β’ κατηγορία), αλλά αυτό που έμεινε από το όλο σκηνικό, είναι ο πολιτισμός που έδειξαν οι υποστηρικτές της ομάδας από την Απούλια. Με το που τελείωσε ο αγώνας, ο σύλλογος της Λομβαρδίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τονιζόταν πως «η Κρεμονέζε ευχαριστεί ολόκαρδα τους οπαδούς της Φότζια για την ευαισθησία που επέδειξαν».