Με πέντε ήττες εκ των οποίων οι τρεις μέσα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία μα καμία ελπίδα να πάρει τίποτα από το αποψινό τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Η τραγική απόδοσή του στα πρώτα 45 λεπτά έφερε την ΜΠΑΤΕ σε θέση ισχύος, με τους Λευκορώσους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, κερδίζοντας με σχετική ευκολία την ομάδα από την οποία είχε ηττηθεί με 1-4 στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε στο χορτάρι της Τούμπας την ίδια ενδεκάδα μ’ αυτή που κέρδισε με 4-1 την ΜΠΑΤΕ στη 2η αγωνιστική των ομίλων. Μοναδική αλλαγή ο Βιεϊρίνια αντί του Τόσκα. Στο παιχνίδι της Λευκορωσίας ο Λέο Ζαμπά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έχοντας κάνει αφόρητη τη ζωή του δεξιού μπακ της ΜΠΑΤΕ, του Ρίος, ενώ σε σχέση με την ενδεκάδα που κέρδισε την ΑΕΛ, οι αλλαγές ήταν ο Χοσέ Κάνιας, όσο κι ο Δημήτρης Πέλκας.

Για την ΜΠΑΤΕ ο Αλεξέι Μπάγκα επέλεξε να μην ξεκινήσει στην ενδεκάδα το «βαρύ» όνομα των Λευκορώσων, τον Αλεξάνταρ Χλεμπ, επιλέγοντας ένα 4-3-3 με τον Σίγκνιεβιτς (πρώην του Πλατανιά) να είναι ουσιαστικά ο μοναδικός προωθημένος.

Ο ΠΑΟΚ με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς σε ρόλο δημιουργού έφτασε νωρίς (2’) κοντά στην εστία της ΜΠΑΤΕ και απείλησε με τον Πέλκα, αλλά και με τον Βιεϊρίνια (8’), το κέρδος όμως ήταν δύο κόρνερ και μια καλή κεφαλιά του Βαρέλα, που έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σερμπίτσκι.

Οι «ασπρόμαυροι» επιδίωξαν να βάλουν σε παθητικό ρόλο τους Λευκορώσους, όμως αυτοί έξυπνα κρατούσαν τις αποστάσεις και δεν άφηναν χώρους, με τον Σκάβιτς να «παγώνει» την Τούμπα των 12-13.000 θεατών και να ανοίγει με κοντινή προβολή το σκορ (0-1) στο 18ο λεπτό.

Η επιθετική τριάδα της ΜΠΑΤΕ, Στάσεβιτς, Σκάβιτς και Σίγκνεβιτς, ταλαιπωρούσε την άμυνα του ΠΑΟΚ, με τον πρώτο να απειλεί με δυνατό σουτ την εστία του Πασχαλάκη στο 30’, την ίδια ώρα που στην Τούμπα ακούστηκαν οι πρώτες χλιαρές αποδοκιμασίες από την κερκίδα.

Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους Λευκορώσους, που βγήκαν ψηλά για να πιέσουν και αυτή η πίεση είχε αποτέλεσμα, καθώς περιόρισε στο ελάχιστο τις επιθετικές πρωτοβουλίες των παικτών του «Δικεφάλου», που από το 10’ και μετά δεν είχαν ούτε μια φάση της προκοπής.

Η κάκιστη εικόνα του ΠΑΟΚ έκανε τις αποδοκιμασίες πιο έντονες, ειδικά μετά την διπλή νέα απειλή της ΜΠΑΤΕ με Ιβανιτς και Ντραγκούν, με τον Βιεϊρίνια (40’) να απειλεί με δυνατό σουτ, αλλά να αστοχεί.

Τα χειρότερα για τους γηπεδούχους ήρθαν στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Μάτος να ανατρέπει τον Στάσεβιτς και την ΜΠΑΤΕ να κερδίζει το πέναλτι, το οποίο ο Σίγκνεβιτς μετέτρεψε σε γκολ (0-2).

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Τούμπα άρχισε να ξεσπά σε έντονες αποδοκιμασίες και μετά από πολλούς μήνες τον κόσμο να τα βάζει με τους παίκτες του ΠΑΟΚ για την τραγική εμφάνιση, που επιβεβαιώθηκε στη φάση του 0-3, όταν οι ποδοσφαιριστές της ΜΠΑΤΕ έκαναν βόλτα στο χορτάρι και ο Σίγκνεβιτς σκόραρε με όλη την άνεση του.

Η ΜΠΑΤΕ είχε το ίδιο ακριβώς σκορ που είχε ο «Δικέφαλος» στο ματς της 2ης αγωνιστικής με το τέλος του πρώτου μέρους, ενώ ο Λουτσέσκου ξεκινώντας το δεύτερο μισό έκανε δύο αλλαγές περνώντας τους Ουάρντα και Τόσκα, αντί των Λημνιού και Βιεϊρίνια, ενώ η τρίτη αλλαγή, αυτή του Πέλκα με τον Ακπομ, ήταν αναγκαστική.

Το γκολ του Πρίγιοβιτς, από την ωραία προσωπική ενέργεια του Ζαμπά, στο 59ο λεπτό ζέστανε την Τούμπα, με τον «Δικέφαλο» να αποκτά αριθμητική υπεροχή στο 62’ μετά την αποβολή του Σίγκνεβιτς για χτύπημα πάνω στον Κρέσπο, με τον αμαρκάριστο Βαρέλα να αστοχεί στο 66’ σε εξ επαφής κεφαλιά.

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ συνέχισε να απειλεί και το έκανε πειστικά με την κεφαλιά του Άκπομ (70’) που έβγαλε εντυπωσιακά ο Σερμπίτσκι, αλλά και με τον Ουάρντα (74’).

Πηγή: gazzetta.gr