Συγκέντρωση και προσπάθεια από όλους τους παίκτες πρέπει να δείξει ο ΠΑΟΚ, αν θέλει να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ στο παιχνίδι της Τούμπας το Σάββατο (19:30), σύμφωνα με τον Δημήτρη Πέλκα.

Ο 18χρονος μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου του Βορρά» μίλησε και για την δική του παρουσία στην ομάδα αλλά και για τους νέους παίκτες που φέτος έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής.

«Είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Το κλίμα είναι πολύ καλό όπως ξέραμε κι από πριν. Τώρα επέστρεψαν κι οι διεθνείς και θα γίνει από σήμερα μια τελική προπόνηση για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Πιστεύω θα πάρουμε την νίκη γιατί είναι αυτό που ζητάμε όλοι. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι κι έτοιμοι για το παιχνίδι» ήταν τα πρώτα λόγια του Πέλκα που μίλησε στην Nova.

Για τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ:

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, πειθαρχημένοι σε ότι μας ζητήσει ο προπονητής μας. Να δώσουμε όλοι το 100% των δυνατοτήτων μας, ο κάθε παίκτης να φτάσει στο όριο του και πιστεύω πως αν συμβούν αυτά θα έρθει και το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλουμε να έχουμε, η νίκη δηλαδή».

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ΑΕΚ και το κατά πόσο επηρεάζει αυτή τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ:

«Κάθε αγώνα τον βλέπουμε ξεχωριστά. Σίγουρα η ΑΕΚ φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε ότι είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και ποδοσφαιρικά ακόμη δεν έχει βρει τον χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς φυσικά βλέπουμε το κάθε ματς ξεχωριστά, είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται και πιστεύω πως θα δούμε κι αυτόν τον αγώνα όπως πρέπει να τον δούμε για να πάρουμε στο τέλος τη νίκη».

Για τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής του την φετινή σεζόν:

«Σίγουρα έχει γίνει μια νέα αρχή για μένα. Το βλέπω διαφορετικά τώρα, πλέον τώρα αρχίζω να μπαίνω στον ποδοσφαιρικό χάρτη, τώρα αρχίζει η δουλειά. Ο προπονητής μου με εμπιστεύεται και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος, πιστεύω θα πάρω κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον. Προσπαθώ στην προπόνηση να είμαι όσο πιο καλός κι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται για να αποδείξω στον προπονητή μου πως μπορώ να παίξω, μπορώ να διεκδικήσω μια θέση στην ενδεκάδα. Πιστεύω όσο περνάει ο καιρός θα βλέπουμε μια καλύτερη ομάδα, θα βελτιωνόμαστε και ατομικά και ομαδικά, σαν σύνολο και με τον καιρό θα δείτε κι έναν πολύ καλύτερο ΠΑΟΚ απ’ ότι τώρα. Η φιλοσοφία του προπονητή είναι διαφορετική και φυσικά την έχουμε καταλάβει και συνεχίζουμε να την εμπεδώνουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές και είναι πολύ καλό αυτό για το μέλλον του ΠΑΟΚ».

Για την ένταξη των νεαρών ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα:

«Δε χρειάζονται βιασύνες πάνω σ’ αυτό το κομμάτι. Χρειάζεται να μπαίνουν σιγά σιγά οι παίκτες. Ο προπονητής ξέρει πολύ καλύτερα φυσικά το πώς θα το κάνει. Να μας βάλει όλους τους μικρούς επειδή του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες. Ο ΠΑΟΚ το χρειάζεται αυτό, δηλαδή να βγάλει ποδοσφαιριστές από τα «σπλάχνα» του. Πιστεύω πως σιγά σιγά θ’ αρχίσουν να μπαίνουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές νεαροί επειδή υπάρχει ταλέντο και στα τμήματα υποδομής και ακόμη στην πρώτη ομάδα σε παιδιά που ακόμη δεν έχουν παίξει και προσπαθούν να διεκδικήσουν θέση σ’ αυτήν και στην κάθε αποστολή. Όσο περνάει ο καιρός και τα χρόνια, πιστεύω ότι η ομάδα μ’ αυτούς τους νέους ποδοσφαιριστές και φυσικά με τη βοήθεια όλων των παλαιότερων θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από το πρωτάθλημα και όσο περνάει ο καιρός θα μπορούμε να είμαστε κι εμείς πολύ δυνατοί στο πρωτάθλημα».

Πηγή: Sport-fm.gr