Η έδρα ήταν πάντα αυτή που έδινε ώθηση στον Παναθηναϊκό κι «έσβηνε» μία κακή ήττα μακριά από αυτή. Φέτος, το ΟΑΚΑ δεν είναι απόρθητο. Οι «πράσινοι» σημείωσαν ακόμα μία εμφάνιση που απογοήτευσε κι επέτρεψαν στην Φενέρμπαχτσε να τους ρίξει στο 5-6 της κατάταξης.

Ο Νικ Καλάθης μπορεί να «ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο και στην 3η περίοδο να σκόραρε 10 συνεχόμενους πόντους, ωστόσο μέχρι το πρώτο του καλάθι στο 26′ είχε 0/3 δίποντα και 0/4 τρίποντα. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού ξέρει πολύ καλά ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν… βρίσκεται εκεί για την ομάδα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του.

Φανερά απογοητευμένος από την τρίτη συνεχόμενη ήττα στη διοργάνωση, ο Νικ Καλάθης πήρε πάνω του την ευθύνη μιλώντας στην EuroLeague Greece, ενώ χωρίς να θέλει να δικαιολογηθεί, παραδέχτηκε πως αντιμετωπίζει τραυματισμό στο πόδι.

Μπασκόνια, Χίμκι, Φενέρμπαχτσε. Ήρθαν τρεις συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague, πιστεύεις πως η ομάδα διανύει μία δύσκολη περίοδο;

«Πολλά πράγματα εξαρτώνται από εμένα. Στα τελευταία παιχνίδια δεν ήμουν αυτός που έπρεπε. Πρέπει ως παίκτης να βοηθήσω την ομάδα να τα πάει καλύτερα. Επομένως, μην κρίνετε την ομάδα μας, αν δεν πάρω τα πάνω μου και δεν παίξω όπως μπορώ! Πρέπει να σηκώσω κεφάλι, να παίξω καλύτερο μπάσκετ και να βρω τον τρόπο να βοηθήσω την ομάδα.

Είχαμε κάποια καλά σημεία απέναντι στην Φενέρ, καταφέραμε να φέρουμε το ματς στα ίσα, ωστόσο κάναμε λάθη σε κρίσιμο σημείο. Η Φενέρ έβαλε μεγάλα σουτ και τα τρίποντά της μας πλήγωσαν».

Το μπάσκετ όμως είναι ομαδικό άθλημα. Είσαι πολύ σημαντικός στην ομάδα, αλλά δεν είσαι μόνο εσύ που δεν ανταποκρίνεται… 

«Σίγουρα είναι ομαδικό άθλημα, αλλά εγώ είμαι ο βασικός υπεύθυνος για να δώσω ρυθμό στους υπόλοιπους και να αξιοποιήσω τους συμπαίκτες, ακόμη και να σκοράρω. Τελευταία, όμως, δεν έχω καταφέρει να κάνω ένα καλό παιχνίδι και να είναι αυτός που πρέπει. Πρέπει να βελτιωθώ γιατί αν είμαι αυτός που πρέπει, όλα θα είναι στο χέρι μας και θα αλλάξουμε την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα. Δυστυχώς για απόψε (σ.σ.: χθες) γιατί είχαμε ένα πολύ καλό πλάνο στο παιχνίδι μας και δεν καταφέραμε να το εκτελέσουμε όπως θα έπρεπε».

Είναι η αλήθεια είναι ότι παίζεις με τραυματισμό και ότι ταλαιπωρείσαι με πελματιαία απονευρωσίτιδα;

«Έχω ένα μικρό πρόβλημα με το πόδι μου, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία για εμένα. Μπορώ να παίξω. Αν σταθώ στο παρκέ, αυτό σημαίνει ότι είμαι 100% έτοιμος να παίξω. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον πόνο ως δικαιολογία, γιατί δεν με ενοχλεί όταν παίζω. Απλά, πρέπει να παίξω καλύτερα για την ομάδα! Όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά στη συνολική ενέργεια και στον ρυθμό που πρέπει να δώσω».

Πηγή: gazzetta.gr