Πριν λίγα χρόνια ο ιδιοκτήτης της Φούλαμ, Σαχίντ Καν, είχε μόλις δει την ομάδα του να υποβιβάζεται από την Premier League. Με το τέλος της σεζόν έκατσε στο ίδιο τραπέζι με τον Φέλιξ Μάγκατ, ώστε να δει αν χρειάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Ο Γερμανός τεχνικός του ανέλυσε το πλάνο του, αλλά δεν ήταν εκείνο που τον κράτησε στη θέση του. Ήταν η υπόσχεση ότι θα φέρει ξανά την Φούλαμ στην Premier League λίγους μήνες αργότερα.

Από την πρώτη του ημέρα ο Καν λειτουργεί συναισθηματικά. Σε ένα χώρο που οι υπόλοιποι σκέφτονται μόνο το χρήμα, εκείνος σκέφτεται τους ανθρώπους. Η αφοσίωσή του είναι εκπληκτική. Ποτέ δεν σκέφτηκε βραχυπρόθεσμα, αλλά πάντα έδειχνε υπομονή. Αυτή είναι η στάση του στη ζωή, που τον βοήθησε να φτάσει επιχειρηματικά στην κορυφή. Τότε, στην περίπτωση του Μάγκατ ήθελε να είναι σίγουρος ότι η απόλυσή του δεν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα. Δεν ήταν, οπότε του ζήτησε να μείνει. Ναι μεν η απόφασή του δεν αποδείχθηκε σωστή, αλλά ποτέ δεν μετάνιωσε για αυτό.

Με τον Γιοκάνοβιτς στον πάγκο η Φούλαμ βρήκε ξανά τον εαυτό της. Υπήρχε πάντα μία αίσθηση προόδου. Μέσα στον ενθουσιασμό του μετά την άνοδο το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να επενδύσει περισσότερα από 100 εκατ. λίρες, ώστε να βελτιώσει το ρόστερ. Η πραγματικότητα, όμως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τις μεταγραφές και η Φούλαμ «χτυπήθηκε» βαριά. Το δίλλημα που τέθηκε ήρθε πολύ νωρίς: πρέπει ο Γιοκάνοβιτς να συνεχίσει στον πάγκο; Ή πρέπει να προσληφθεί ένας προπονητής που θα παίζει πιο κυνικά;

Ο Καν στήριξε μέχρι τέλους τον προπονητή που του έδωσε τρομερή χαρά πριν λίγο καιρό. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης ήταν εμφανής στο ρόστερ. Το ίδιο και στον προπονητή, που ποτέ δεν πρόδωσε τις αρχές του για επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά είχε τρομερή ανασφάλεια με την άμυνά του. Πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, κάτι που φάνηκε με την απόκτηση δύο τερματοφυλάκων! Σιγά, αλλά σταθερά η Φούλαμ έχασε την ψυχή της. Λίγες εβδομάδες στην Premier League ήταν αρκετές, ώστε όλοι να προσπαθήσουν να προσαρμοστούν, αλλά να μην μπορούν υποσυνείδητα να το κάνουν.

Στο ματς με την Χάντερσφιλντ η Φούλαμ έμοιαζε με «πεθαμένη» ομάδα. Με μία ομάδα χωρίς κατεύθυνση, που παλεύει με τον εαυτό της για το πώς πρέπει να παίξει, προκειμένου να σώσει τον προπονητή της και τη σεζόν. Ο Καν, έχοντας στηρίξει ανοιχτά τον Γιοκάνοβιτς, περίμενε την αντίδραση που θα του έδινε την αφορμή να συνεχίσει να το κάνει. Αυτό που είδε, όμως, ήταν το αντίθετο.

Αυτή τη φορά ο Καν δεν περίμενε καν το παιχνίδι με την Λίβερπουλ για να βρει τον αντικαταστάτη του. Ξεκίνησε δύο μέρες πριν το ταξίδι στο Άνφιλντ να ψάχνει για το ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του, καθώς δεν πίστευε στο θαύμα μετά την τελευταία απογοητευτική εμφάνιση. Δεν συμφώνησε, όμως, με κανέναν. Βρέθηκε ξανά δίπλα στην ομάδα, περιμένοντας μία «δήλωση» από τον Γιοκάνοβιτς και τους παίκτες του. Ακόμη και αν οι Λονδρέζοι στάθηκαν άτυχοι στην ήττα με 2-0, ο Καν είχε αποφασίσει να μην επιτρέψει στον εαυτό του να εστιάσει και πάλι στα θετικά μίας ήττας. Αυτή τη φορά ήθελε κάτι περισσότερο για να πειστεί.

Τελικά, ο σκληρός κόσμος της Premier League τον ανάγκασε να πάρει μία απόφαση που δεν τον χαρακτηρίζει. Σε αυτό το πρωτάθλημα δεν χωράνε συναισθηματισμοί στη μάχη της παραμονής. Ο Καν το έμαθε καλά αυτό και αποφάσισε να δράσει, φτάνοντας σε συμφωνία με τον Ρανιέρι αμέσως μετά την ήττα από την Λίβερπουλ.

Πηγή: gazzetta.gr