Μετά το χθεσινό 5-1 επί της Ντουντελάνζ στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός -έχοντας κάνει το καθήκον του- παραμείνει… ζεστός στο κόλπο της πρόκρισης στους «32» του Europa League. Κάτι που καταφέρνει κυρίως χάρη στην ευστοχία του, όντας η ομάδα των ομίλων με τις περισσότερες τελικές εντός στόχου.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μαζί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην πρώτη θέση του σχετικού στατιστικού πίνακα, με 30. Μάλιστα, οι Κροάτες έχουν ίδιες τελικές προσπάθειες (εύστοχες-άστοχες) με την ελληνική ομάδα, δηλαδή 69. Την πρωτιά στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει η Τσέλσι, η οποία ωστόσο έχει 24 εντός στόχου.

Όσο για τα γκολ, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στα 8, με την πρώτη θέση να κατέχει η Σεβίλλη, με 15 (σχεδόν διπλάσια δηλαδή). Τουλάχιστον, οι Πειραιώτες είναι ψηλά και στον πίνακα με τα εναντίον τους γκολ, έχοντας μόλις 4, αλλά ήταν η πρώτη ομάδα που δέχθηκε γκολ από την Ντουντελάνζ. Την πρωτιά σε αυτόν τον στατιστικό πίνακα κατέχουν οι Τσέλσι και Σλάβια Πράγας με 1, ενώ κοντά είναι και η Μπέτις με 2.

Φυσικά, για όλα τα παραπάνω στατιστικά, θα μπορούσε κανείς να επικαλεστεί ότι… βγήκαν επειδή υπήρχαν τα back to back παιχνίδια με την Ντουντελάνζ, αλλά αυτή είναι η μια ανάγνωση. Η άλλη είναι ότι όντως οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έχουν αρκετά καλή επαφή με την αντίπαλη εστία…