Με δήλωσή του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Πορτογάλος τεχνικός Φερνάντο Σάντος τόνισε πως δεν έχει δεχθεί πρόταση για την Εθνική ομάδα.

Ο Φερνάντο Σάντος εμφανίζεται από προχθές ως ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας. Ο ίδιος όμως διέψευσε σήμερα ότι έχει δεχθεί πρόταση από την Ελληνική Ομοσπονδία, προσθέτοντας όμως πως θα τον ενδιέφερε να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Δεν έχω δεχθεί πρόταση από την ΕΠΟ. Αν μου γίνει κάποια πρόταση, θα τη μελετήσω σοβαρά, γιατί με ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη προοπτική», δήλωσε ο 56χρονος Πορτογάλος προπονητής, μιλώντας στον Νοva Σπορ FM 94,6.

Αναλυτικά:

-Στην Ελλάδα οι εφημερίδες αναφέρουν ότι εσείς θα είστε ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Ελλάδας. Το γνωρίζετε αυτό;

«Θα πρέπει πρώτα να με προσκαλέσει κάποιος επίσημα. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Κανείς δεν με έχει προσεγγίσει από την πλευρά της Εθνικής Ελλάδας».

-Δεν έχετε συζητήσει τίποτα μέχρι στιγμής με την Ομοσπονδία της χώρας;

«Δεν έχω δεχθεί καμία πρόταση από την ΕΠΟ. Αν μου γίνει κάποια πρόταση, θα τη μελετήσω σοβαρά…».

– Σε αυτό το Μουντιάλ παρακολουθούμε πολλές ομάδες που αγωνίζονται αμυντικά. Θεωρείτε ότι αυτό είναι αρνητικό για το θέαμα;

«Τα πρώτα παιχνίδια, από άποψη θεάματος, ήταν άσχημα. Είναι φυσιολογικό πάντως να παίζουν αμυντικά, καθότι θέλουν να κερδίζουν. Ίσως να το παρακάνανε λίγο οι ομάδες στις πρώτες αγωνιστικές. Πιστεύω ότι σιγά- σιγά γίνονται ολοένα και καλύτερα ματς. Ειδικά τις τελευταίες μέρες, οι αγώνες έχουν γίνει πιο θεαματικοί. Τα παιχνίδια της Τετάρτης (σ.σ. 5ος – 6ος όμιλος ) είναι μία απόδειξη αυτών που λέω. Πιστεύω ότι από τη φάση των «16» μέχρι και τον τελικό, οι αναμετρήσεις θα είναι συναρπαστικές».

-Τι γνώμη έχετε για τις βουβουζέλες;

«Νομίζω ότι ενοχλούν τους ποδοσφαιριστές, κυρίως κατά τη διάρκεια των αγώνων. Δεν μπορούν να ακούσουν τα σφυρίγματα του διαιτητή. Δεν είναι πολύ καλό γι΄ αυτούς, αλλά όπως και να’ χει είναι ένας τρόπος που εκφράζεται ο κόσμος. Είναι μέρος του παιχνιδιού».

-Η Εθνική Πορτογαλίας εντυπωσίασε με την αγωνιστική της παρουσία κόντρα στη Βόρεια Κορέα…

«Ναι, αλλά δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε αυτό. Η Πορτογαλία δεν έπαιξε καλά κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού αν και δεν ήταν τόσο κακή όσο λέγεται. Στο παιχνίδι με την Β. Κορέα πάντως ήταν ομολογουμένως πολύ δυνατή. Τα κατάφερε πολύ καλά και μετά το πέμπτο γκολ τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Το προσεχές παιχνίδι κόντρα στη Βραζιλία είναι πολύ σημαντικό, αλλά υπάρχει πίστη στις ικανότητες της ομάδας».

-Μπορεί η Πορτογαλία να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση;

«Ο στόχος της Πορτογαλίας ήταν να φτάσει τουλάχιστον στη φάση των «16». Αν δεν τα κατάφερνε να βρεθεί εκεί, τα πράγματα γι΄ αυτή θα ήταν άσχημα. Θα ήταν ένα κακό Παγκόσμιο Κύπελλο. Από τη στιγμή που έφτασε εκεί, όλα μπορούν να συμβούν. Μετά από το παιχνίδι με τη Βραζιλία, η Πορτογαλία θεωρώ ότι θα λυθεί και θα δείξει μέσα στο γήπεδο τις δυνατότητές της. Είναι ικανή να φτάσει ψηλά».

-Ποια θεωρείτε ότι είναι τα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

«Τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ισπανία, παρόλο που η τελευταία δεν έχει δείξει ακόμη το πραγματικό της πρόσωπο στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τέσσερις με πέντε ομάδες που πάντα έχουν πιθανότητες να κατακτήσουν το Μουντιάλ. Αυτές είναι η Αγγλία, η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και σε αυτό το γκρουπ μπαίνει μερικές φορές και η Ολλανδία. Από τους «16» και μετά όλα είναι πιθανά».

-Είδατε τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας;

«Ναι, τα είδα…»

-Ποια είναι η άποψή σας για την παρουσία της Ελλάδας σε αυτό το Μουντιάλ;

«Σε αυτό το Μουντιάλ, η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να κάνει την πρώτη της νίκη. Τα κατάφερε, αλλά αποκλείστηκε. Ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία της, άρα είχε συνολικά έξι παιχνίδια ώστε να το καταφέρει. Γενικότερα πάντως θεωρώ ότι είχε μία καλή παρουσία. Αγωνίστηκε με την τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια και πιστεύω ότι τα πήγε καλά».

-Πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα αποκλείστηκε λόγω της κακής εμφάνισης που πραγματοποίησε στο παιχνίδι κόντρα στην Νότιο Κορέα. Συμφωνείτε;

«Ναι φυσικά. Όλοι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα έπρεπε να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Αν τα είχε καταφέρει θα είχε τις πιθανότητες με το μέρος της για να περάσει στην επόμενη φάση. Το ματς αυτό ήταν καθοριστικό για την Ελλάδα».

-Πιστεύετε ότι έλειψε η τύχη από την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ στο ματς με την Αργεντινή;

«Με την Αργεντινή συνέβη το αναμενόμενο. Η Ελλάδα αμύνεται με πολλούς παίκτες, αλλά μια ομάδα όπως η Αργεντινή κατάφερε να την κερδίσει».

πηγή: gazzetta.gr