Το πρωτάθλημα στην Ιταλία ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις για τον Μαρτσέλο Λίπι, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους της πατρίδας του και έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις για τις τρεις αγωνιστικές του Καμπιονάτο. Η πορεία της Γιουβέντους και της Νάπολι ήταν αναμενόμενη, όπως και τα προβλήματα της Μίλαν, σύμφωνα με τον έμπειρο κόουτς. Τέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Τζοβίνκο και τον Ινσίνιε, θεωρώντας πως μπορούν να κάνουν ένα σπουδαίο πρωτάθλημα.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στην Ιταλία, με πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκές διακρίσεις και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στη συλλογή του, ο Μαρτσέλο Λίπι πήρε την απόφαση να αποδεχτεί την πρόταση των Κινέζων και να μεταναστεύσει στη μακρινή χώρα της Ασίας. Αυτό, όμως, δεν τον εμποδίζει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην πατρίδα του και να έχει άποψη για όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα.

Μιλώντας σε αθλητική εκπομπή της Ιταλίας, ο Λίπι δεν φάνηκε έκπληκτος από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. «Η Γιουβέντους έχει πολύ καλούς παίκτες και έναν διαβασμένο προπονητή. Είναι φυσιολογική η εκκίνηση που έκανε. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι να πάει καλά στην Ευρώπη, γιατί αυτό θα της δώσει αυτοπεποίθηση και θα τη δυναμώσει ακόμα περισσότερο», είναι οι πρώτες εκτιμήσεις του Ιταλού προπονητή.

Ποια είναι η ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί τη «Γιούβε»; «Η Νάπολι. Η ομάδα χτίζεται εδώ και χρόνια, από ένα προπονητή ικανότατο και μια διοίκηση με όραμα. Όλες οι κινήσεις της είναι σοφές», επισημαίνει ο Λίπι.

Οι ομάδες του Μιλάνου πως θα πάνε; «Η Ίντερ έχει σπουδαίους παίκτες και αν καταφέρει να ξεπεράσει το «ταμπού» του Σαν Σίρο, θα πρωταγωνιστήσει. Η Μίλαν αντιμετωπίζει φυσιολογικά προβλήματα, αφού έχασε σημαντικούς παίκτες. Θα βρει το δρόμο της, όμως, γιατί έχει έμπειρους παράγοντες που αγαπούν την ομάδα.»

Η Ρώμη μπορεί να πρωταγωνιστήσει; «Η Λάτσιο δείχνει ήδη πως έχει δουλευτεί από έναν καλό προπονητή. Η Ρόμα θα έχει σκαμπανεβάσματα λόγω του στυλ παιχνιδιού του Ζέμαν. Και οι δύο πάντως θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι για όλους.»

Κλείνοντας, αφού έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Τσίρο Φεράρα για τη δουλειά που κάνει στη Σαμπντόρια, χαρακτήρισε τον Τζοβίνκο και τον Ινσίνιε «ικανότατους παίκτες που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν. Αν δουλέψουν σωστά θα γίνουν οι νέοι μεγάλοι Ιταλοί ποδοσφαιριστές.»

Πηγή: sport-fm.gr