Απογοήτευση και προβληματισμός στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά την ήττα με 1-0 από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, αποτέλεσμα που έφερε τους «πράσινους» στο -7 από την κορυφή μόλις μετά από τρεις αγωνιστικές.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν νωθροί και λιγότερο επιθετικοί από ό,τι θα απαιτείτο στο ξεκίνημα του ματς, ενώ όταν πίεσαν τον αντίπαλο και δημιούργησαν ευκαιρίες εμφανίστηκαν αναποτελεσματικοί και «τιμωρήθηκαν» δεχόμενοι το γκολ σε χρονικό σημείο που δύσκολα μπορούσαν να αντιδράσουν. Έτσι έμειναν στους δύο βαθμούς και ήδη ο στόχος της διεκδίκησης του πρωταθλήματος δείχνει να απομακρύνεται.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αν και δήλωσε πως το αποτέλεσμα αδικεί την ομάδα του, αναγνωρίζει τις… ευθύνες της στην έκβαση της αναμέτρησης. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει αρκετά παράπονα από τους περισσότερους από τους παίκτες του, αλλά ήδη αντιμετωπίζει και ο ίδιος τη γκρίνια της εξέδρας. Πάντως πριν καν αρχίσουν σενάρια περί απομάκρυνσής του, ο Γιάννης Αλαφούζος έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί του και να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη της διοίκησης στο έργο του. «Μην ακούς τίποτα, πιστεύουμε σε σένα και μαζί θα φτιάξουμε τον νέο Παναθηναϊκό», του τόνισε.

Για τον Παναθηναϊκό το προσεχές διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, αφού πέραν των υποχρεώσεων που αρχίζουν για το Europa League, ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης εντός και Skoda Ξάνθη εκτός έδρας περιλαμβάνει το μενού για το «τριφύλλι» μέχρι την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος τον Οκτώβριο.

Στροφή σε Μάριμπορ

Πλέον η προσοχή όλων στρέφεται στο Europa League και την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης με τη Μάριμπορ στη Σλοβενία (22:05). Οι «πράσινοι» γνωρίζουν καλά πως αν θέλουν να έχουν το πάνω χέρι έναντι των Τότεναμ και Λάτσιο στον όμιλο, θα πρέπει να έχουν καθόλου ή ελάχιστες απώλειες απέναντι στη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ. Και λέμε… θεωρητικά, καθώς η Μάριμπορ δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο στη Σλοβενία, που χθες υπό το βλέμμα του Περικλή Παπαπαναγή συνέτριψε με 5-1 εκτός έδρας την Αλουμίνι.

Ούτε σε αυτό το ματς θα χρησιμοποιηθεί ο Σο, ωστόσο σίγουρα θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος για άλλα πέντε ματς πρωταθλήματος Κατσουράνης και πιθανότατα ο Μπουμσόνγκ που δεν έπαιξε για να προφυλαχθεί από τον κίνδυνο υποτροπής του μυϊκού τραυματισμού του στη γάμπα.

Αλλαγές εν όψει στο ΔΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης, στο οποίο θα προκύψουν αλλαγές. Ο Αντώνης Αντωνιάδης προορίζεται για τη θέση του αντιπροέδρου και εκπροσώπου της ΠΑΕ στην ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα αντί του Στράτου Σωπήλη, ενώ δεύτερος αντιπρόεδρος πιθανότατα θα αναλάβει ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, Χρήστος Παναγόπουλος. Άγνωστο είναι τι θα συμβεί με τη θέση του προέδρου, αφού όλα είναι ανοικτά για τον Δημήτρη Γόντικα, ενώ το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα πάρει τη θέση ο Γιάννης Αλαφούζος, αφού δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Το ΔΣ στη νέα του σύνθεση θα έχει πολλά μέλη από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Πηγή: sport-fm